Ingezonden persbericht


Programma SK-Bosch Arnhem November en December

vrijdag 12 november (concert/ lo-fi noisepop)
Stereo21 (Nor) + Blimey!
DJ Ohn.Wayne & DJ Dubbel Mono
open: 21:00 aanvang: 21:30 entree: ¤ 5,-

Een concert is geslaagd als het publiek danst, glimlacht en geniet van een drankje. Dat is Stereo21 ten voeten uit. Deze Noorse band maakt zogeheten lo-fi noisepop, waarin de nodige muzikale invloeden zijn verwerkt. Op het podium zijn ze op hun best met stomende drums en bas, strakke gitaarriffs en orenstrelende herrie. Ze doen naast Duitsland en België ook ons land aan ter promotie van hun te verschijnen 5 songs e.p. In het voorjaar van 2005 zal waarschijnlijk hun tweede album verschijnen. Het Helmondse Blimey! laat zich leiden door enkele decennia popmuziek, maar is tegendraads wanneer het gaat om arrangement en geluidstechniek. Wat meteen opvalt is dat een echte drummer ontbreekt; in plaats hiervan wordt gebruikgemaakt van andere instrumenten, samples en/of sequences. Wat blijft, zijn kleine, liefdevol geschreven popliedjes die live geregeld worden ondersteund door de nodige korte films. Eind september verscheen het album 'When she's in your head'. Eerder dit jaar waren de Helmonders al in Arnhem te zien met een akoestisch optreden op het Park Open. Blimey! zou Blimey! niet zijn als ze het nu niet over een heel andere boeg zouden gooien. Ze stonden al op Lowlands en Noorderslag, en op de vooravond van een optreden op Crossing Border doen ze nu ook ons podium aan.

zaterdag 13 november (dance/ alternative swing)
Swing.alt
DJ CJ & DJ Hush
open: 22:00 vanaf 23:00 entree: ¤ 3,-

zondag 14 november (poëziemiddag)
Dichter bij Bosch
aanvang: 15:00 entree: gratis

donderdag 18 november (dance/ musicmix)
Urban Bosch Squad
DJ TJ & DJ Doc + Guest DJ Animal
special guests: Aram & Donnie
open: 21:00 entree: ¤ 1,-

Vrijdag 19 november (concert/ noiserock thrash)
I Drive A UFO & Ottoboy
DJs Martini & Camp-Ari
open: 21:00 aanvang: 21:30 entree: ¤ 5,-

I Drive A UFO is een tegendraadse tweemansformatie uit de Haagse underground. I Drive A UFO stimuleert de onderste cortex van de hersenen met onderzoekende riffs, dissonante akkoorden en gevatte teksten. I Drive A UFO adoreert improvisatie en steunt de vrijheid van muziek. I Drive A UFO pleit voor een betere wereld vol buitenaards leven. I Drive A UFO: heerlijke noise om je vingers bij af te likken! Ottoboy speelt gitaar-drum-hi-hat en zang in de traditie van Hasil Adkins, Bob Log III, Oblivians en The Revelators. Zijn plaat heet 'Raw und primitive': rauw, vies en smerig... komt dat zien!

zaterdag 20 november (workshop tekstschrijven)
Loesje 21 jaar
aanvang: 14:00 entree: gratis

zaterdag 20 november (voorstelling/ cabaret)
Also Quatsch speelt 'Die nie genug Generation'
aanvang: 20:30 entree: ¤ 3,-

Zet een dwangneuroot, een autist en een model in één ruimte. Dan heb je een leuk uitgangspunt, maar nog geen programma. Goed, die fase slaan we over. Zet die drie op een podium. Spuien maar, in alle vormen die het theater kent; van poëzie tot stand-up, en dan nog raak ook. Mooi waar het pijnlijk moet zijn, pijnlijk waar het grappig moet zijn en grappig waar het mooi had kunnen zijn. Ze doen hun best, en dat is goed genoeg. Maar ga daar zelf maar achterkomen.

zaterdag 20 november (dance/ vette funk)
Pure Delight
DJs Syte & Demian
open: 22:00 vanaf 23:00 entree: ¤ 3,-

donderdag 25 november (jamsessie)
Boschsessie
open: 21:00 aanvang: 21:30 entree: gratis

Elke vierde donderdag van de maand: jamsessie! De sessie wordt meestal geopend met percussieinstrumenten, waarna muzikanten de kans krijgen om in te springen. Op deze manier willen we een zo breed mogelijke sessie neerzetten waar plaats is voor percussionisten, blazers, drummers, gitaristen, bassisten en zangers in elke discipline. Kom dus gerust binnen en laat van je horen op het sessiepodium.

vrijdag 26 november (concert/ elektronisch)
Living Ornaments + Hydrus
open: 21:00 aanvang: 21:30 entree: ¤ 5,-

Living Ornaments is een project van Lars Meyer en Coen Polak, tevens oprichters van het Narrominded-label. Na enkele releases in de internationale lo-fi scene, zowel samen als solo, begonnen Coen en Lars zich steeds meer te richten op de mogelijkheden die elektronica bieden. Sinds 2001 werken ze samen onder de naam Living Ornaments. Het eerste resultaat van deze samenwerking kan gehoord worden op 'We're Running Out Of West', een compilatiealbum op Narrominded. Tot de dag van vandaag ontwikkelt het geluid van Living Ornaments zich in steeds abstraktere richting. Microclicks botsen met golven van ruis, maar akoestische instrumenten als gitaar en piano vormen altijd een solide basis voor hun muziek. Gefragmenteerde lagen gitaar zweven over elektronisch gemanipuleerde pianoklanken. Living Ornaments houdt ervan smakelijke maar obscure Nederlandse woorden als 'Kaalslagerin' en 'Hersenvocht' als titels te gebruiken. Hydrus begon als het soloproject van Hoofddorper Herman Wilken, totdat een jaar geleden Zwanenburger Almer Lücke werd gevraagd om bij te dragen aan enkele nummers. Sindsdien is Almer bij het project betrokken gebleven. De heren ontmoetten elkaar op de afdeling Sonologie van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze dit jaar hopen af te studeren. Ook al zijn ze allebei grootgebracht op een dieet van Plaid, Autechre en andere prachtige elektronische muziek, hun muzikale wortels reiken veel verder dan dan. Ze speelden in rockbands en zijn net zo thuis in aleatorische compositie als in het programmeren van beats op het scherpst van de snede. Hun productiekwaliteiten kunnen zich meten met die van de groten in het genre. De muziek krijgt er tegelijk sereniteit, elegantie en onweerstaanbare kracht van. Bij verschillende gelegenheden heeft Hydrus zich bewezen als een fantastische live-act, zowel tijdens Narrominded-presentaties als tijdens prachtige optredens op eigen kracht. 'Chime EP' is hun debuut.

zaterdag 27 november (dance/ elektroclash-indie)
PopScene
DJ Nicole Blommers
open: 22:00 aanvang: 23:00 entree: ¤ 3,-

PopScene's eigen DJ Nicole brengt een mix van Britse indie, sleazy elektro, art-garagerock en alles wat maar dansbaar is op de dansvloer van Kultuurhuis Bosch. Hey hey, come out tonight. PopScene!

Programma December

woensdag 1december (t/ m 2 januari)
WT/ EXPO: Tony Hofman
'De werkelijkheid tussen angst en fantasie'
dagelijks vanaf 14.00 entree: gratis

We leven vandaag de dag in een samenleving die wordt geregeerd door aan de ene kant de angst 'terreur' en aan de andere kant de fantasie 'mode t.v.', wat een samenleving creëert die er aan de buitenkant goed en aantrekkelijk uitziet, maar die op omvallen staat of aan het omvallen is. De schilderijen zijn dan ook voornamelijk gericht op de beweging die onze maatschappij in gaat.

donderdag 2 december (dance/ lowlands musicmix)
Urban Bosch Squad
DJ TJ & DJ Doc + DJ Bad-Minton
open: 21:00 entree: ¤ 1,-

vrijdag 3 december (concert/ punkcore)
Je Moeder, SIR-5-ALL + Huh!?
open: 21:00 aanvang 21:30 entree: ¤ 3,-

Drie bands uit Arnhem e.o. zullen deze avond hun muzikale kunsten vertonen in de hoop dat menigeen uit zijn dak zal gaan, of anders (zoals een van de bands schrijft) collectief bezig te zijn met neuspulken. De eerste band is Huh?!. Drie jaar geleden begonnen, 1 cd op hun naam en klaar voor een avondje goede muziek en interactie met het publiek. Hun muziek is een mix van rock/funk/blues/rap en punk. Veel eigen werk, maar ook hier en daar een cover. SIR-5-ALL (Kenny, Dennis en Tijl) is een nieuwe aanwinst voor Arnhem. Dit tweede optreden van de avond is hun eerste! Begonnen in juni 2004 en na flink wat bloed, zweet, tranen en een hoop lol willen ze niks liever dan live optreden. Hun stijl is het best te omschrijven als thrashcore, beïnvloed door bands als Soulfly, Sick of it All, (oude) Sepultura, Hatebreed, Strapping Young Lad et cetera. De laatste band is Je Moeder, vroeger bekend onder de naam Salmons Noses. In 2004 behaalde deze band de tweede plaats van De Roos van Nijmegen. Elementen van metal, punk, nederhop en zelfs ska en reggae laten zich samenvlechten tot een stevige hardcore constructie. Met een agressieve, opzwepende en met cynisme doordrenkte performance weet Je Moeder het publiek zeer regelmatig om te toveren in een kolkende massa.

zaterdag 4 december (dance/ global sounds)
Sandunga
DJ Wieke
open: 22:00 entree: gratis

Sandunga is een Spaans woord dat 'pit' en/of 'charme' betekent. Met die steekwoorden brengt DJ Wieke global grooves, futurejazz/funk en traditioneel werk uit alle culturen en continenten. DJ Wieke draait vrolijk de wereld rond in een gezellig aangekleed Watertejater.

zaterdag 4 december (dance/ breakbeats)
Blastoff
DJs Discodick & Mieze
open: 22.00 vanaf 23:00 entree: ¤ 3,-

woensdag 8 december (info-avond)
Food Not Bombs info avond door Loesje
aanvang: 20:00 entree: gratis

donderdag 9 december (dance/ reggae dancehall)
Jahwarriors Night: Youth Edition
DJs W-one & 2-inch, special guests: DJ Vis Vibration & DJ Waslijn open: 21:00 entree: ¤ 1,-

vrijdag 10 december (concert / rammel & experimentele pop) Club Diana & Gitbox!
DJs Campari & Ewie
open: 21:00 aanvang: 21:30 entree: ¤ 5,-

Twee regionale popgrootheden, met beide een eigen visie, die al jaren aan de weg timmeren. Vanavond staan ze bij ons op één podium. Uit Wellerlooi / Nijmegen komt Club Diana. Volgens kenners zijn zij misschien wel de beste rammelpopband van ons land. In 1997 kwam hun debuut uit, nu ligt alweer hun vijfde schijf, 'Grill', in de schappen. Deze bevat Club Diana zoals we die altijd kenden, maar dan ook nog met een noisy randje. Dat belooft wat vanavond! Alsof dat nog niet genoeg is, hebben we ook Gitbox! weten te strikken. Het laatste album van deze Nijmeegse / Arnhemse band stamt alweer uit 2001. Gitbox! is echter ondanks een bezettingswissel springlevend: "We willen graag weer het podium ruiken." Met hun experimentele popliedjes met gevoel voor traditie laten ze horen hoe de vlag erbij hangt. De nieuwe nummers die wij reeds hoorden maakten ons in ieder geval al erg enthousiast. http://www.clubdiana.com
http://www.gitbox.nl/

zaterdag 11 december (klaverjastoernooi)
Klaverjas Toernooi Rotterdamse stijl
open 20:00 entree: gratis
aanmelden aan de bar

Klaverjassen brengt veel gezelligheid, daarom is er vanavond in Kultuurhuis Bosch een klaverjastoernooi Rotterdamse stijl. Voor degenen die even in verwarring zijn: Rotterdams is de variant waarbij je niet met 'roem in de hand' speelt. Dus alles wat je kunt binnenslepen gebeurt op tafel en is te danken aan de gewiekstheid van jou en je spelpartner (maat) en natuurlijk de nodige portie geluk. Maar dat schijnt af te dwingen te zijn, of was dat weer een ander spelletje? Kortom, voor de liefhebbers: meld je aan en leg wat boompjes onder het genot van een 'boompje'.

zaterdag 11 december (dance/ alternatief)
Swing.alt
DJs CJ & Hush
open: 22:00 vanaf 23:00 entree: ¤ 3,-

Swing.alt staat voor alternatieve dansmuziek in allerlei vormen en maten. Dansbare popmuziek, beats, folk, drum 'n bass, disco, latin-beats en nog veel meer. Het kan allemaal voorbijkomen op deze avond. DJ CJ & DJ Hush gaan elke kant op die zij willen. De enige garantie die je hebt is dat het altijd feest is wanneer zij en hij samen achter de draaitafels plaatsnemen.

donderdag 16 december (dance/ lowlands musicmix)
Urban Bosch Squad
DJ TJ & DJ Doc + guest: DJ drs. Shaggable W
special act: Gein en onGein
open: 21:00 entree: ¤ 1,-

vrijdag 17 december (concert/ poprock)
Männer ohne Nerven & Elstar
open 21:00 aanvang 21:30 entree ¤ 4,-

Männer ohne Nerven is een Nederlandse viermansband die zijn wortels heeft in Arnhem. De naam komt van een Duitse tv-show van eind jaren zeventig, begin jaren tachtig waarin onder anderen Buster Keaton speelde. Net als de mannen in die show zijn de 'Männer' nergens bang voor en wordt ieder podium beklommen. Inmiddels is ruime podiumervaring opgedaan door zo'n honderd optredens, uiteraard zelfstandig, maar ook als support van o.a. Tröckener Kecks, Urban Dance Squad, Bettie Serveert, Johan, De Dijk en Vandikhout. Volgens de recensies is het vooral zanger Johan die de aandacht (terecht) opeist. 'Prima stemgeluid en goed zangwerk'. Maar uiteraard is dat niet het enige, de Männer spelen 'gruizige songs met kop en staart en vol dynamiek' en gitarist Jelle Mulder beheerst 'prettig slordig gitaarwerk'. Tot nu toe heeft de band twee mini-cd's opgenomen, te weten 'windforce 7' en 'it bleeds'. Vooral 'it bleeds' leverde goede recensies op (onder andere in Oor:'6 gitaarliedjes die er mogen zijn, verkwikkende powerpop'). Eind maart 2004 werd 'It's gotta be' uitgebracht. Het voorprogramma wordt verzorgd door Elstar. Wonderbaarlijk bandje, dat Elstar. Na een plotselinge veldslag onder drie Arnhemse bands was het heel even stil. Maar met zin in meer avontuur hervonden een paar ex-leden zich in Elstar. En toen? Een overdonderende eerste repetitie, prachtige chemie en in no-time tien kantenklare songs. En het gaat ook nog ergens over: liefde, hoop, woede, verdriet, het zit allemaal in Elstar's gloedvolle liedjes. Elstar rockt en popt er lustig op los, is pakkend tot en met en de eindeloos lekkere koortjes, smeuïge gitaren en inventieve ritmesectie houden moeiteloos de aandacht vast.

zaterdag 18 december (concert/ singer-songwriter)
The Hillbilly Rebels
aanvang: 20:30 entree: ¤ 3,-

The Hillbilly Rebels is een akoestisch duo bestaande uit Ronald en Jacqueline Welgemoed. Ze spelen een mix van country, folk, bluegrass en gospels. Songs van o.a. Buck Owens, Jim & Jesse, Woody Guthrie, Hank Williams en The Everly Brothers behoren tot het repertoire, dat als voornaamste kenmerk de tweestemmige zang heeft. Ronald is een oude rot in de muziekwereld; hij bracht diverse platen uit, was regelmatig op de radio te horen en had een hitje met het door hem geschreven nummer 'Tomorrow' van de groep Rotjoch.

zaterdag 18 december (dance/ vette funk)
Pure Delight
DJs Demian & Syte
open: 22:00 vanaf 23:00 entree: ¤ 3,-

Deze 'black music' cocktail presenteert de innovaties van de zwarte muziek in de jaren zeventig, van de beste soul & funk tot het eerste begin van de disco. Deze periode in de muziekgeschiedenis blijft mensen inspireren en heeft een hele nieuwe generatie artiesten een onuitputtelijke hoeveelheid samples en beats geschonken. Kom naar Pure Delight en ervaar de beste muziek uit het ghetto op de dansvloer... Gepresenteerd door DJ's Demian & Syte, bekend van de Four Funky Corners (De Verdieping) en Boogie Nights (De Goudvishal).

vrijdag 24 december (dance/ elektroclash, indie)
PopScene special vs. ElectricFusion
DJs Nicole Blommers, Morgan Brancato & Niels
open: 22:00 vanaf 23:00 entree: ¤ 3,-

PopScene's eigen DJ Nicole brengt een mix van Britse indie, sleazy elektro, art-garage, rock en alles wat maar dansbaar is. Vandaag staat zij tegenover de mannen van ElectricFusion.

donderdag 30 december (dance/ lowlands musicmix)
Urban Bosch Squad
DJs Bram & Koen + guest: DJ TJ
open: 21:00 entree: ¤ 1,-

vrijdag 31 december (dance/ mixxxed)
Four-2-Five Party
DJs Wieke, Nicole Blommers, Mieze, CJ & Hush
open: 0:30 entree: ¤ 8,-
Let op: alleen voorverkoop, vanaf 1 december in Bosch.

Het oude jaar is alweer voorbij, tijd dus om het nieuwe af te trappen. We gaan van 2004 naar 2005 onder begeleiding van de huisDJs van Bosch, die er samen een geweldig feest van gaan maken! In de kleine zaal draait DJ Wieke van Sandunga de wereld rond, de grote zaal wordt losgegooid door Mieze en Discodick van Blastoff, gevolgd door Nicole van PopScene, en aan het eind zal Hush het dak er nog even af blazen. Maar is dit ook het einde van het feest? Nee hoor, de volgende dag gaan we gewoon verder!

zaterdag 1 januari (dance/ mixxxed)
The Day After
DJs Petje, W-One, 2-Inch, TJ & Doc
open: 22:00 entree: gratis

Nog niet helemaal uitgefeest gisteren? Mooi, dat komt goed uit. Petje (guest DJ), W-One en 2-Inch (Jahwarriors Night) zetten de boel op z'n kop in De Doos met drum 'n bass en dancehall, terwijl DJ TJ en Doc (Urban Bosch Squad) de kleine zaal opvrolijken.
---

Publiciteit.
Kultuurhuis Bosch
Apeldoornsestraat 4
6828 AB Arnhem
T| 026-3518436
F| 026-3512387
E| info@kultuurhuisbosch.nl
W| www.kultuurhuisbosch.nl
Giro: 6867837
KvKnr: 09120347
BTWnr: 8104.08.168. O .01.2300