HCC
http://www.hcc.nl

Smart Lifestyle op HCC Dagen / GAMEXPO 2004

Digitale levensstijl maakt leven leuker, makkelijker en veiliger

Onderweg naar huis via je mobiele telefoon of PDA alvast de verwarming en de verlichting thuis inschakelen, je favoriete muziek of film selecteren en de oven instellen voor het recept dat je die avond wilt bereiden. Of iedere ochtend in de badkamer in een paar seconden je gezondheid laten checken. Of vanuit de keuken tijdens het ontbijt je boodschappen voor die dag in de online-supermarkt bestellen via het LCD-tableau van je internetkoelkast. Toekomstmuziek? Welnee, het is nu al te zien in het Smart Lifestyle Paviljoen tijdens HCC Dagen / GAMEXPO 2004, de beurs die op 12, 13 en 14 november wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. HAL Europe, Samsung, Nemef, Eaton Holec en Goelst tonen samen het gemak van Smart Lifestyle. HCC Dagen / GAMEXPO is het grootste computer- en entertainment evenement van de Benelux met een unieke combinatie van informatie, entertainment en stuntverkoop.

Home Automated Living
Home Automated Living Europe, kortweg: HAL Europe, demonstreert vele uiteenlopende toepassingen van huisautomatisering in een echte woonomgeving. Zo krijgen bezoekers bijvoorbeeld te zien hoe spraaksturing, telefonie, internet en mobiele toepassingen worden gebruikt in de uitvoer van de dagelijkse activiteiten. Getoond wordt hoe automatisering van onder meer verlichting, audio/video, gordijnrails, deursloten, alarmsystemen, voice-mail, e-mail, internetdiensten en cameratoezicht het mogelijk maakt met één enkel commando een hele kamer en zelfs de hele woning te bedienen. Intelligentie achter al deze toepassingen is HAL, spraakgestuurde software ten behoeve van huisautomatisering. HAL is het besturingssysteem van het huis en maakt het mogelijk om via de pc/home server diverse systemen in de woning te integreren. Het gebruik van PLC-technologie (communicatie via het lichtnet) maakt HAL relatief goedkoop en gemakkelijk te installeren. Infrarood, radiofrequent, digitaal I/O en vele, meer specifieke, protocollen kunnen door HAL worden gebruikt om met de systemen in de woning te communiceren. De integratie van het systeem met het internet stelt HAL in staat diverse informatie van het web te vergaren en te managen. Met HAL HomeNet kunnen mensen vanaf iedere locatie de aangesloten systemen in hun woning bedienen en beheren via internet.

Home Vita
Home Vita is het concept waarbinnen Samsung een geïntegreerd geheel van producten en diensten heeft ontwikkeld voor diverse vormen van entertainment, communicatie, informatie, veiligheid en automatisering in de woning. Binnen deze omvattende benadering integreert Samsung zowel apparaten als toestellen in een krachtig, interactief en gebruiksvriendelijk thuisnetwerk. Een netwerk dat particulieren toestaat via één toegang die apparaten en toestellen te bedienen en te programmeren. Zowel in als buiten hun huis.
Home Vita streeft naar het verhogen van comfort en gemak, maar ook naar het creëren van meer veiligheid en het verbeteren van de energie-efficiency in het woonhuis. Het concept verenigt televisies, koelkasten, digitale cameras, wasmachines, airconditioners, verlichting, stereosystemen, garagedeuren, PCs en printers, mobiele telefoons en zelfs zonwering en gordijnen in één omvattend thuisnetwerk. Daardoor ontstaat de mogelijkheid om op interactieve wijze de stijl van leven thuis vergaand zélf te kunnen inrichten, te bepalen, te automatiseren of variëren. Het gemak zit hem daarbij niet in het feit dat de wasmachine of magnetron kunnen worden geprogrammeerd. Dat kan nu ook. Alleen straks gebeurt het programmeren van deze taken én alle andere zaken via één gemeenschappelijk digitaal apparaat. En een veilige verbinding met het internet maakt de toegang tot het thuisnetwerk buiten het huis ook gemakkelijk.

Computers, games, gadgets & stuntverkoop
Het Smart Lifestyle Paviljoen is slechts één reden om HCC Dagen / GAMEXPO 2004 te bezoeken. Bezoekers vinden op de beurs verder alle informatie over de nieuwste computers, multimedia toepassingen, games, consoles, gadgets en home entertainment sets. Daarnaast vindt van veel van deze producten ook (stunt)verkoop plaats. HCC Dagen / GAMEXPO is met circa 100.000 bezoekers het grootste computer- en entertainment evenement van de Benelux.

TMF Game Awards
Op zaterdag 13 november worden op GAMEXPO 2004 de allereerste TMF Game Awards uitgereikt. De belangrijkste award is de Best Allround Gamer van Nederland, waar elke geoefende gamer kans op maakt. Verder worden er awards uitgereikt voor de verschillende games die het afgelopen jaar zijn uitgekomen.

Speciale hcc!net-actie: scoor een baan
Voor iedereen die technisch onderlegd is, is er tijdens hcc!dagen ook nog een baan te verdienen: op de stand van hcc!net wordt een eerste contact gelegd voor een baan bij de helpdesk van hcc!net/hcc!hulp.

Supersnelle Internetverbinding via BIT
Met behulp van internetprovider BIT wordt een supersnelle vaste internetverbinding in de Jaarbeurs aangelegd. BIT is een zakelijke ISP die zich toelegt op geavanceerde maatwerkoplossingen voor elektronische communicatie. BIT levert al een aantal jaren de Internetverbinding voor de hcc!dagen. Samen met Telecom Utrecht wordt speciaal voor de beurs een gigabit verbinding met het internet tot stand gebracht. Telecom Utrecht levert de glasvezel verbinding tussen de Jaarbeurs en de PoP van BIT aan de Nijverheidsweg. Daar wordt de verbinding aangesloten op de glasvezelring van BIT, die de verbinding met het internet verzorgt.


---------------------