Nederlandse Spoorwegen Utrecht, 10 november 2004

NS zet kruiers in bij HCC dagen/GAMEXPO 2004
Herfstactie van NS

Tijdens de komende HCC Dagen/GAMEXPO zal NS treinreizigers die computerapparatuur hebben gekocht assisteren met een gratis kruierservice vanaf het Jaarbeursplein tot in de hal van Utrecht Centraal station. Deze mega-computerbeurs wordt van 12 tot en met 14 november in Utrecht gehouden. NS biedt deze service aan in het kader van de herfstacties voor haar klanten.

De HCC dagen/GAMEXPO zijn hèt evenement voor iedereen die op zoek is naar de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van hard- en software, digitale toepassingen, games en home entertainment. De ervaring leert dat veel bezoekers van dit evenement moeite hebben om hun net aangeschafte computerapparatuur naar het station te vervoeren. De kruierservice zal op de beursdagen tussen 14 en

18 uur worden uitgevoerd met 10 karretjes door de hardloopgroep 'Railrunners', een groep NS-ers die eens in de vijf jaar een marathon loopt op een ander continent. Volgend jaar is het streven om met 16 personen deel te nemen aan de marathon van Beijing (Peking).

NS doet er alles aan om haar reizigers ook deze herfst zo prettig mogelijk te laten reizen. Enerzijds met verschillende technische maatregelen, maar ook met herfstaanbiedingen en activiteiten voor de reizigers. Zo kunnen reizigers deze herfst extra voordelig eerste klas reizen: tot en met 21 november elk weekend voor slechts E 35 met twee personen een hele dag onbeperkt eerste klas reizen met de NS Herfsttoer. Op 32 grote stations zijn NS-paraplu's te verkrijgen, tegen een borg van E 2,50.

NS investeert sinds vorig jaar E 17 miljoen extra in technische maatregelen (o.a. ABS, gladheidwaarschuwingen, zandstrooiers). Tijdens de herfst van 2003 waren de eerste positieve effecten hiervan al duidelijk merkbaar voor treinreizigers.


* * * *

|Noot aan| |

Nederlandse Spoorwegen