Ingezonden persbericht


Watnou..?! vrijdag 12 november tussen 16.00 en 17.00 op 747 am

Vrijdag 12 november is er weer een nieuwe aflevering van WATNOU..?!, het jongerenprogramma van de NMO. Presentator is Rinse de Valk.

Hoe komt een in Nederland geboren en getogen jongen ertoe om over te gaan tot extremisme? En hoe groot is de kans dat er vele andere jongeren dezelfde kant op gaan. Psychiater Salah Sidali ontmoet in zijn praktijk vaker intelligente Marokkaanse jongens die op het punt staan zich tegen de maatschappij te keren. In WATNOU..?! legt hij uit wat de oorzaken zijn en hoe dat in de toekomst voorkomen kan worden.

Wat zijn de gevolgen van de aanslag op de school in Eindhoven voor het wereldbeeld van de kinderen? WATNOU..?! doet verslag van de eerste lesdag na de aanslag en spreekt met de kinderen. Hoe moeten deze kinderen opgevangen worden om te voorkomen dat ze opgroeien met een verstoord beeld van Nederland?

Moslimjongeren lijken nogal onverschillig te reageren op de moord en de gevolgen. Vooral de ouderen spreken zich uit tegen de situatie. Maar waar staan de jongeren eigenlijk? En waarom kiezen ze vaak voor de rol van het verontwaardigde slachtoffer in plaats van zich uit te spreken tegen het extremisme van beide kanten?

In WATNOU..! een gesprek met Hasna el Baamrani die met de actie ditpikkenwijniet! wel een tegengeluid wil laten horen namens de Marokkaanse jongeren.

WATNOU..?!

Iedere vrijdag tussen 16.00 en 17.00 WATNOU..?!- een levendig live-programma vol energie, muziek en cultuur.

WATNOU..?! behandelt onderwerpen die moslimjongeren bezig houden. WATNOU..?! biedt jongeren een uniek platform om hun meningen en gevoelens te uiten. Een open podium met ruimte voor discussie, cabaret, muziek en poëzie.

Live vanuit Studio Desmet in Amsterdam.

Brutaal, snel, actueel & pittig. WATNOU..?!