BIT levert supersnelle internetverbinding op HCC-dagen

Ede, 11 november 2004 - Zakelijke Internet service provider BIT brengt dit jaar voor de tweede keer een gigabit-internetverbinding tot stand tijdens de HCC-dagen in de jaarbeurs te Utrecht. Een gigabit-verbinding is ongeveer duizend keer zo snel als de gemiddelde ADSL-verbinding en maakt het bijvoorbeeld mogelijk een DVD in minder dan een minuut te downloaden. De verbinding is bedoeld voor de HCC-gebruikersgroepen die zich tijdens het evenement presenteren aan het publiek.

Telecom Utrecht levert de glasvezelverbinding tussen het jaarbeursgebouw en de PoP, het aansluitpunt van BIT, aan de Nijverheidsweg. Daar wordt de verbinding aangesloten op de glasvezelring van BIT, die de verbinding met het internet verzorgt. De HCC-dagen vinden plaats van 12 tot en met 14 november. Dit jaar worden meer dan 100.000 bezoekers uit binnen- en buitenland verwacht.

BIT op de HCC-dagen
BIT is zelf ook aanwezig tijdens de HCC-dagen in hal 7 op stand: 7B050, 7B054, 7C055 en 7C059.

Over BIT
BIT is een zakelijke Internet service provider die gespecialiseerd is op het gebied van betrouwbare Internetverbindingen en managed hosting en outsourcing. De onderneming levert, in nauwe samenwerking met partners, oplossingen op het gebied van snelle Internetverbindingen, koppeling van bedrijfsvestigingen, telewerken, failsafe hosting, e-mail, outsourcing en glasvezelinfrastructuren. Naast haar diensten als provider, is het bedrijf tevens de officiële distributeur Kerio Technologies, een leverancier van firewalls.

Opdrachtgevers van BIT zijn onder meer Philips, Bart Smit, Blokker, ERA, Wereld Natuurfonds, de Belastingdienst, Meteo Consult, Lundia, Gazelle, Imtech Telecom, Nozema. BIT is opgericht op 1 januari 1996 en gevestigd in Ede.

Ingezonden persbericht