Politie Hollands Midden

Voorhout Eenzijdig verkeersongeval Een 26-jarige motorrijder uit Voorhout is donderdag 11 november omstreeks 20.40 uur met zijn motor onderuit gegaan. De Voorhouter reed over de Schoutenlaan in de richting van de Baarslaan. Ter hoogte van de Pieter van Slingerlandstraat reed de Voorhouter vermoedelijk met te hoge snelheid een s-bocht in. De Voorhouter had vervolgens zijn voertuig niet meer onder controle waarna hij tegen de rand van de middengeleider botste. De Voorhouter vloog met zijn motor enkele meters door de lucht en kwam tenslotte ongeveer dertig meter verder in de berm terecht. De Voorhouter werd met vermoedelijk rugletsel overgebracht naar het LUMC. Omdat bij de Voorthouter een alcohollucht werd geroken is in het ziekenhuis een bloedproef gedaan om vast te stellen of hij te veel gedronken had. De Voorhouter werd aangehouden. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Hillegom Rijden onder invloed De politie heeft donderdag 11 november omstreeks 21.50 uur een 45-jarige bestelautobestuurder uit Hillegom aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Twee fietsers zagen dat de bestuurder op de Prinses Irenelaan een uitwijkmanoeuvre maakte bij de wegversmalling, maar daar vervolgens tegen een betonblok en een paal reed. De man is hierna doorgereden. De getuigen zijn de auto gevolgd en spraken de man aan die met een bebloed gezicht weg liep. De getuigen schakelden de politie in. Agenten hielden de man later in de omgeving aan en namen een blaastest af. De uitslag was 1000 ug/l. De limiet is 220. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Oegstgeest/Leiden Verdachte van aanrandingen aangehouden De politie heeft woensdag 10 november een 16-jarige Oegstgeestenaar aangehouden op verdenking van het plegen van een aantal aanrandingen. De aanrandingen werden afgelopen maanden gepleegd in Oegstgeest en in het Leidse Hout. De jongen sprak voornamelijk jonge vrouwen aan en deed hen oneerbare voorstellen. Vervolgens werden zij door hem betast. De jongen heeft ongeveer 15 aanrandingen bekend. Hij wordt vrijdag 12 november voorgeleid bij justitie.

Voorschoten Verkeersongeval Donderdag 11 november omstreeks 19.00 uur vond op de Mozartlaan een verkeersongeval plaats. Een 58-jarige fietser uit Leiden reed over de Beethovenlaan in de richting van de rotonde op de Mozartlaan. Bij het rechtsaf op de rotonde moest de Leidenaar uitwijken voor een fietser die rechtdoor ging in de richting van de Beethovenlaan. Door de snelheid van de fietser kon hij niet meer remmen. Hij week uit naar links, raakte een stoeprand en kwam ten val tegen een paal. De Leidenaar is korte tijd buiten bewustzijn geweest. De andere fietser is doorgereden. Twee getuigen die het ongeval zagen gebeuren hebben eerste hulp verleend. De Leidenaar werd daarna overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 12 november 2004

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --