Eemland zuid, 09.20 uur

Utrecht 12-11-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Bromfietscontrole

AMERSFOORT De politie heeft op donderdag 11 november een bromfietscontrole gehouden.

Door motoragenten werden de te controleren brom- en snorfietsen naar de controleplaats op de Leusderweg gebracht. In totaal 25 brom- en snorfietsen werden aan een kritische controle onderworpen. Daarbij werden 16 bekeuringen uitgeschreven en wel voor: geen bromfietscertificaat (4), geen helm (3), opgevoerd (4), onjuiste vlakken (1), gladde band (1), teveel geluid (1), geen verzekeringspapieren (1) en het niet verlenen van voorrang (1).

Winkeldiefstal

AMERSFOORT Op donderdag 11 november werden twee mannen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

Rond 20.10 uur werden twee mannen bij een winkel aan de Grote Haag aangehouden. Zij hadden drie paar pantoffels uit de stellingen gepakt, deze in en onder hun kleding verstopt en waren vervolgens de kassa gepasseerd. De verdachten, mannen van 38 en 39 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, werden naar het politiebureau overgebracht. Tegen hen is proces-verbaal voor winkeldiefstal opgemaakt.

Straatroof

LEUSDEN Op donderdag 11 november werd een jongen van zijn gsm beroofd.

Rond 16.15 uur fietste een 16-jarige jongen uit Leusden over het Mosselpad in de richting van de Philipsstraat. Ter hoogte van het bruggetje zag hij twee jongens lopen. Eén van hen sprak hem aan en greep vervolgens naar zijn broekzak en pakte daar de gsm van het slachtoffer uit. Tevens werd hij van zijn portemonnee beroofd. Daarbij werd hij verbaal met de dood bedreigd. Daarna vertrok het tweetal op de fiets van de 16-jarige jongen.

Signalementen:

Verdachte 1) Donker getinte jongen, 17 19 jaar, 1.80 1.85 meter, kort haar en opvallend bolle ogen. Hij droeg een donkere jas en een spijkerbroek met een vale voorzijde;

Verdachte 2) Blanke jongen, kort haar en hij droeg een licht gekleurde spijkerbroek.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Winkeldief

AMERSFOORT - Op donderdag 11 november bekende een verdachte twee winkeldiefstallen te hebben gepleegd.

Rond 17.40 werd een man bij een winkel op de Amsterdamseweg betrapt op de diefstal van ruim 120,- aan elektriciteitsartikelen. Hij werd even later overgedragen aan de politie.

De verdachte, een 38-jarige man uit Amersfoort, bekende de artikelen te hebben gestolen en tevens verklaarde hij op maandag 8 november bij een winkel aan de Balladelaan een doos vol levensmiddelen te hebben gestolen. Tegen de verdachte is proces-verbaal voor beide diefstallen opgemaakt.

Gordelcontrole

AMERSFOORT Donderdagmorgen controleerde de politie van 09.30 tot 11.30 uur op de Gasthuislaan het autogordelgebruik van 169 inzittenden. In totaal werden 17 bekeuringen uitgeschreven.

Snelheidscontrole

HOOGLAND Donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur hield de politie een radarsnelheidscontrole op de Bunschoterstraat. In totaal werden 1625 voertuigen gecontroleerd en reden 208 bestuurders sneller dan de limiet van 80 km/uur.