AutoRai

12-11-2004

Kia Sorento benoemd tot beste Value For Money SUV

De populaire Kia Sorento is door de Northwest Automotive Press Association (NWAPA) in de Verenigde Staten onlangs tot beste Value For Money SUV bekroond tijdens de jaarlijkse Mudfest competitie.

Het is maar liefst de derde award in drie jaar tijd die de Sorento in de Mudfest competitie binnenhaalt. In 2002 sleepte de Sorento ook al de award voor beste Value For Money SUV in de wacht en tevens is hij toen bestempeld als beste SUV in zijn prijsklasse.

We voelen ons zeer vereerd deze award van de Northwest Automotive Press Association (NWAPA) in ontvangst te nemen, aldus Peter M. Butterfield, president en CEO van Kia Motors Amerika. De Sorento beschikt over een aantrekkelijke uitrusting en uitstekende off-road capaciteiten waarmee het een perfecte keuze is voor consumenten die op zoek zijn naar styling, comfort, gemak en performance tegen een scherpe prijs, besluit Butterfield.

Jaarlijks worden alle SUVs uit de verschillende segmenten door 20 vooraanstaande autojournalisten uit de Verenigde Staten geëvalueerd om vervolgens per categorie een winnaar vast te stellen. De Sorento is dit jaar samen met 16 andere SUVs zowel on- als offroad getest. Testen op het gebied van onder andere acceleratie, remmen en slalommen maakten hier deel van uit.

De Sorento heeft erg goed gepresteerd, aldus Jerry Smit, NWAPA en Mudfest 2004 lid. Het voertuig beschikt over alle eigenschappen van een duurdere SUV. Mede gezien zijn uitgebreide standaarduitrusting, uitstekende rijeigenschappen, ongekende veiligheid en concurrerende prijs is dit een duidelijke winnaar in de categorie beste Value For Money SUV 2004, besluit Smit.

Ook in Nederland gaat het uitstekend met de Sorento, getuige de leidende positie van het model in het Large SUV segment.