Gemeente Roermond

Nieuwe brochure Schuldhulpverlening

CWI-gebouw Donderdag 11 november heeft wethouder Tilman Schreurs de eerste brochure getiteld 'Uit de schulden. Wegwijs in de schuldhulpverlening' in ontvangst genomen. Deze handleiding geeft compact en overzichtelijk informatie over de verschillende vormen van schuldhulpverlening.

Dagelijks raken mensen in de schulden. Op zich hoeft dat niet problematisch te zijn. Immers het hebben van een hypotheek is ook het hebben van een forse schuld. Door het brede aanbod van kredieten, variërend van het kopen van een keuken met aflossingstermijnen tot het kopen via een creditkaart, is er ook veel geld makkelijk beschikbaar. Het aloude sparen voor wat je hebben wilt past blijkbaar niet meer bij deze tijd.

In Nederland zijn ruim 250.000 gezinnen die niet meer zelfstandig uit de schulden kunnen komen en hulp nodig hebben. Ook Roermond kent vele gezinnen die zo zwaar in de problemen zitten dat ze er niet meer zelf uit kunnen komen, mensen die hulp nodig hebben om straks weer volwaardig op eigen benen te kunnen staan. Met schuldhulpverlening krijgen juist die mensen een zetje in de rug.

De nieuwe brochure over schuldhulpverlening biedt actief informatie over de verschillende vormen van schuldhulpverlening. Hiermee komen wij in contact te komen met die mensen die deze hulp daadwerkelijk nodig hebben en zij op de hoogte worden gebracht van de regelingen en mogelijkheden die er bestaan.

U kunt een brochure verkrijgen bij het CWI kantoor, afdeling Bijstandszaken.
Adres: Looskade 2 in Roermond. Publicatiedatum: 12.11.2004 Bijgewerkt: 12.11.2004