Ingezonden persbericht


Nieuw boek over

investeringsselectiemethoden

Leren omgaan met risico's en onzekerheden

De essentie van het economisch handelen is het kiezen van het beste alternatief. Ook het investeringsvraagstuk is een keuzeprobleem. Uit de relevante alternatieven moet een optimale keuze gedaan worden. Dit houdt in dat het gekozen alternatief het beste beantwoordt aan de doelstelling(en) van de onderneming. In dit boek leert de lezer methoden en technieken om investeringsalternatieven tegen elkaar af te wegen.

In Investeringsselectie worden verschillende investeringsselectiemethoden behandeld die behulpzaam kunnen zijn bij de keuze van alternatieve investeringsmogelijkheden. Het boek heeft tot doel de lezer in te leiden in het onderdeel financieel management van ondernemingen, zodat op niveau meegedacht, meegepraat en geoordeeld kan worden. Het is met name geschikt voor studenten die het vak bedrijfseconomie volgen binnen het hoger onderwijs.

De auteur

H.J. Ots is als docent verbonden aan de Hogeschool Rotterdam. Hij is ook auteur van de boeken Bedrijfseconomie met Excel (©2003), Bedrijfsrekenen voor het hoger onderwijs (©2004), Externe financiële verslaggeving (©2004) en Aandelen, obligaties en derivaten (©2005). Het laatste boek verschijnt echter pas in januari 2005.

Boekinformatie

Titel : Investeringsselectie

Auteur : H.J. Ots

ISBN : 90-430-0996-2

Uitgever : Pearson Education Benelux

Imprint : Prentice Hall

Pagina's : 160

Prijs : ¬ 24,95

Voor recensieexemplaren:

Carin Nordberg

Pearson Education Benelux

Higher Education

Concertgebouwplein 25

1071 LM Amsterdam

T. 020 575 58 00

F. 020 664 53 34

E. carin.nordberg@pearson.com