---

Nieuwsberichten
---

foto: de KDC-10 van de luchtmacht

Inzet Nederlandse militairen bij evacuatie Ivoorkust

11-11-2004 11:20:00

Een KDC-10 transportvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht heeft donderdag (11 november) in Abidjan in Ivoorkust circa honderd burgers opgehaald. Het grootste deel van deze groep heeft de Nederlandse nationaliteit. Het toestel vertrok om 03.00 uur in de nacht van woensdag op donderdag vanaf de vliegbasis Eindhoven. Aan boord bevonden zich behalve de bemanningsleden, enkele vervoersspecialisten, een aantal militairen van de Koninklijke Marechaussee en een beveiligingsdetachement van het Korps Commandotroepen van de Koninklijke Landmacht.

Het toestel is van Abidjan vertrokken naar Dakar (Senegal), waar het inmiddels veilig is geland. De nacht wordt daar doorgebracht. Vrijdagmiddag (12 november) keert de KDC-10 met evacués terug op de vliegbasis Eindhoven.

De afgelopen dagen was er in Ivoorkust sprake van toenemende spanningen en oplaaiend geweld. De Ivoriaanse autoriteiten waren niet langer in staat de Nederlandse ambassade en de Nederlandse onderdanen toereikende bescherming te bieden. Nederlanders konden zich vrijwillig bij de ambassade in Abidjan aanmelden voor evacuatie. Het beveiligingsdetachement is achtergebleven ter beveiliging van de ambassade.

2004-11-11 Inzet Nederlandse militairen bij evacuatie Nederlanders uit Ivoorkust Nieuws Nieuwsberichten