---

Nieuwsberichten
---

foto: kolonel Hemmes geeft het stokje over aan zijn opvolger kolonel Pieters (KL)

Overdracht contingentscommando SFIR

11-11-2004 12:31:00

Kolonel Jan Hemmes heeft donderdag (11 november) het commando over het Contingentscommando (Contco) SFIR overgedragen aan zijn opvolger kolonel Rob Pieters.

De overdrachtsceremonie vond plaats op Camp Sinbad. Vertrekkend commandant Hemmes blikte in zijn toespraak terug op de ruim vier maanden die het Contingentscommando SFIR4 in Irak heeft doorgebracht. Het overlijden van de wachtmeester van de Koninklijke Marechaussee in augustus omschreef hij daarbij als een inktzwarte bladzijde. Verder noemde Hemmes de soevereiniteitsoverdracht op 28 juni en de toegenomen spanningen in de Soennietische driehoek als gebeurtenissen die de periode hebben getypeerd.

Kolonel Pieters dankte zijn voorganger voor de voortreffelijke wijze waarop de functies zijn overgedragen aan SFIR-5 en sprak tevens zijn vertrouwen uit in de toekomst. Alhoewel hij zich ervan bewust is dat het, met het oog op de verkiezingen, geen gemakkelijke periode zal worden.

De staf van het contingentscommando in Shaibah bestaat uit 20 militairen en fungeert als de ogen en oren van de Chef Defensiestaf die de operationele leiding van de Nederlandse inzet in handen heeft.

Nieuws Nieuwsberichten