Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Assen 12-11-2004

Politie sluit man in wegens huiselijk geweld

ASSEN - De politie heeft donderdagmiddag een 45 jarige inwoner van Assen aangehouden en ingesloten. De man heeft bij de politie bekend dat hij verantwoordelijk is voor de mishandeling van zijn 46 jarige vrouw. De vrouw is bij een huisartsenpost behandeld voor diverse kneuzingen en een hoofdwond.

Woonboot uitgebrand

NIEUW AMSTERDAM - Door nog onbekende oorzaak is donderdagavond in Nieuw Amsterdam een onbewoonde woonboot volledig door brand verwoest. De boot lag in de Hoogeveenschevaart. Onderzoek door de technische recherche moet uitwijzen of er sprake is van brandstichting.

Politie haalt drankrijders van de weg

MEPPEL - Een 44 jarige automobilist uit Meppel moet een boete van 220 euro betalen voor het rijden met een te hoog alcoholpromillage. De man werd donderdag, even na middernacht, op de Parallelweg in zijn woonplaats betrapt toen hij met 0,6 promille alcohol achter het stuur zat.

GEESBRUG - Een 42 jarige automobilist uit Fluitenberg is voorlopig zijn rijbewijs kwijt. De man is donderdagnacht op de Coevorderstraatweg in Geesbrug van de weg gehaald met 1,4 promille alcohol in zijn bloed.

SCHOONLOO - Een 44 jarige automobilist uit Nieuw Buinen kreeg donderdagnacht een rijverbod en een dagvaarding voor snelrecht. Hij liep tegen de lamp toen hij tegen twee uur op de Westdorperstraat in Schoonloo werd gecontroleerd op het rijden onder invloed. Hij scoorde bij de ademanalyse 1,2 promille.

Notebooks voor het grijpen

ZUIDLAREN - Onbekenden hebben bij een bedrijf aan de Stationsstraat in Zuidlaren vier zogenaamde elektronische notebooks gestolen. Om aan de notebooks te geraken is een ruitje van 20 bij 25 centimeter ingeslagen. Daarna lagen ze voor het grijpen in de vensterbank.

Politie onderzoekt vernieling auto

KLAZIENAVEEN - De politie stelt een onderzoek in naar de totale vernieling van een personenauto aan de Loperstraat in Klazienaveen. De 42 jarige eigenaar ontdekte donderdagmorgen dat zijn auto die hij vlak bij zijn woning geparkeerd had, totaal vernield was. Alle ruiten lagen eruit, het zonnedak, de spiegels en de voor- en achterverlichting waren vernield. In de auto is kwistig gestrooid met schoonmaakmiddelen. Getuigen worden verzocht zich bij de politie te melden.

Politie zoekt getuigen vernieling auto's

MEPPEL - De politie van Meppel wil graag weten wie er verantwoordelijk zijn voor het vernielen van, tot nu toe, zeven autospiegels. Het zou gaan om drie jongens die op de route Zuiderlaan, Randweg in Meppel. Een bewoner van de Zuiderlaan meldde de vernieling donderdagnacht rond half vier. Al gauw ontdekte de politie dat er van meer auto's de spiegels waren vernield. Volgens de melder had hij drie jongens op de fiets zien wegrijden in de richting Randweg. Getuigen worden verzocht zich bij de politie te melden.

Bert Visser (0651 - 611629) is vandaag tot 23.00 uur bereikbaar voor de persvoorlichting. Bert peters (0653 - 238059) heeft perspiket tot zaterdagmorgen 08.00 uur. Daarna is Bert Visser weer bereikbaar.