Heuvelrug, 10.00 uur

Utrecht 12-11-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Verkeerscontroles

VEENENDAAL De vrijwillige politie van het politiedistrict Heuvelrug voerde donderdagavond een fietsverlichtingscontrole uit op diverse locaties in de stad. Er werden veertien fietsers bekeurd omdat hun verlichting niet in orde was.

Er werd ook gecontroleerd op snelheid met behulp van laserapparatuur op de Prins Bernhardlaan en Rondweg West. Er werden 675 autos gecontroleerd, 36 reden te snel. De hoogst gemeten snelheid was 88 km/u.

WIJK BIJ DUURSTEDE Tussen 18.30 en 21.00 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de kruising van de Zandweg, Remus, Langbroekseweg en Van Lynden van Sandenburgweg. Bij de 188 blaastesten die werden afgenomen, bleken er twee automobilisten die teveel hadden gedronken (255 en 355 ug/l).

Verder werden er nog 23 personen bekeurd. Zeven automobilisten en/of hun inzittenden droegen geen gordel, acht bestuurders konden geen rijbewijs tonen en vijf autos waren niet voorzien van de juiste verlichting.

DOORN Tussen 14.30 en 17.00 uur werd een verkeerscontrole gehouden. Er werden zestig mensen bekeurd; 26 voor het niet dragen van de autogordel, negen voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs, vijf bromfietsbestuurders voor een opgevoerde bromfiets. Drie bromfietsers werden uit het verkeer gehaald voor verdere controle.

LEERSUM Tussen 15.00 en 17.00 uur werd op de Rijksstraatweg gecontroleerd op het dragen van autogordels. Er werden achttien bestuurders bekeurd omdat zij of hun bijrijders geen gordel droegen.

Onder invloed

WIJK BIJ DUURSTEDE Omstreeks 19.20 uur werd een 36-jarige man uit Wijk bij Duurstede aangehouden omdat hij met een slok teveel op achter het stuur zat.

De man blies 355 ug/l. Met een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal mocht hij het bureau weer verlaten.

Twee jongens aangehouden

RENSWOUDE Bij een 17-jarige jongen uit Veenendaal werd donderdagmiddag 79 gram hash aangetroffen. Hij werd op de Hokhorst aangehouden voor het in bezit hebben van verdovende middelen en meegenomen naar het bureau. Na onderzoek werd in de loop van donderdag nog een aanhouding verricht. Een 17-jarige jongen uit Renswoude wordt verdacht betrokkenheid bij de verdovende middelen.

Vrouw neemt 400 euro mee

RHENEN De politie is op zoek naar een nog onbekende vrouw. Deze vrouw heeft op 15 september j.l. rond 11.30 uur een bedrag van 400 euro weggenomen uit een geldautomaat van een bank in Rhenen. Dit bedrag was gepind door een andere vrouw, die echter, door een telefonische mededeling, snel naar huis moest en het geld vergat.

Ondanks speurwerk aan de hand van een beschikbare foto, is de vrouw die het geld daarna meenam, nog niet bekend. Tips: tel. 0900-8844 (wijkteam Rhenen).