Rijn & Venen 10.30 uur

Utrecht 12-11-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Eierengooiers gepakt

MAARSSEN Een agent werd donderdagavond rond 20.00 uur aangesproken dat jongens eieren gooiden tegen de ramen van een winkel aan het Harmonieplein. De agent hield een 15-jarige inwoner van Maarssen aan; een tweede kon er op de scooter vandoor gaan. De jongeman bekende de baldadigheid. Na kort onderzoek werd een tweede verdachte gehoord in de zaak. Ook deze jongen, een 16-jarige inwoner van Maarssen, had met eieren gegooid. De heren moeten voor straf alle ramen van de winkel wassen.

Verlichtingscontrole

MIJDRECHT De politie hield donderdagmorgen een
fietsverlichtingscontrole op de Industrieweg en Dokter Van den Berglaan. Op de Industrieweg kregen zes fietsers een bon, op de Berglaan hadden twee fietsers de verlichting niet in orde. De politie zal vaker de verlichting bij fietsers controleren. De boete voor het niet voeren van voor- en achterlicht bedraagt 25 euro.

Met mes bedreigd

WOERDEN Op de Steinhagenseweg werd donderdagmiddag rond 15.00 uur een 16-jarige jongeman uit Montfoort bedreigd met een mes. De politie hield hiervoor s avonds een evenoude Woerdenaar aan. Hij bekende een mes in de hand te hebben gehad, maar verklaarde zichzelf bedreigd gevoeld te hebben. De jongens hadden al langer ruzie met elkaar. Het mes is inbeslaggenomen, de politie heeft proces-verbaal opgemaakt en de zaak overgedragen aan het openbaar ministerie.