Eemland noord, 10.05 uur

Utrecht 12-11-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Snelheidscontrole

BAARN Donderdagmiddag van 13.45 tot 16.00 uur hield de politie een radarsnelheidscontrole op de Torenlaan. In totaal werden 1233 voertuigen gecontroleerd en reden 46 bestuurders sneller dan de limiet van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/uur.

Teveel op en geen rijbewijs

SOEST In de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 november werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 01.25 uur werd op de Anna Paulownalaan een 26-jarige automobilist uit Baarn gecontroleerd. Hij bleek veel te diep in het glaasje te hebben gekeken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 615 ug/l, bijna drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tevens bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs te zijn en was de auto niet verzekerd. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol, rijden zonder rijbewijs en het onverzekerd rijden.

Verkeerscontrole

SOEST De politie heeft op donderdagavond 11 november een verkeerscontrole op de Koningsweg gehouden. Elf bestuurders werden bekeurd voor te hard rijden en tevens werden bekeuringen uitgeschreven voor: niet handenvrij bellen (1), onnodig mistverlichting voeren (1), niet kunnen tonen van het kentekenbewijs (1) en voor het niet dragen van een helm (2).