Politie Groningen

Persberichten vrijdag 12 november 2004

Provincie Groningen 12-11-2004 -

Wehe den Hoorn: snelheidscontrole
Provinciale Weg N361 Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 17, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 125 km.

Delfzijl: man vernielt raam
In een gebouw van een kerkelijke hulpverleningsinstelling aan de Singel in Delfzijl heeft de politie donderdagavond een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De politie kreeg een melding van een getuige die meldde dat er een raam van het gebouw werd ingegooid. Ter plaatse troffen agenten de verdachte binnen aan. Hij werd aangehouden en meegenomen. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Wirdum: bekeuring voor afval verbranden
De politie heeft donderdagmiddag proces-verbaal opgemaakt tegen een 37-jarige man uit Wirdum. De man was bezig met het verbranden van afval achter zijn boerderij aan de Stadsweg in Wirdum. Dat veroorzaakte een hevige rookontwikkeling hetgeen werd gezien door surveillerende polititemensen. De namen poolshoogte en constateerden dat de man bezig was met het verbranden van landbouwplastic. Hij gebruikte daarbij dieselolie om het plastic aan te steken. Op verzoek van de politie is de man gestopt met het verbranden van afval.

Onstwedde: gewonde bij verkeersongeval
Bij een verkeersongeval op de Kampweg in Onstwedde is donderdagmiddag een 73-jarige vrouw uit Sellingen gewond geraakt. De vrouw reed met haar auto in de richting van de Barkhoornweg en botste op een voor haar rijdende auto, bestuurd door een 45-jarige vrouw uit Eelde, die op de kruising met de Barkhoornweg linksaf wilde slaan. Het slachtoffer is met borst- en rugklachten overgebracht naar een ziekenhuis. Haar auto, zowel als die van de vrouw Eelde, is door een bergingsbedrijf weggesleept.

Stadskanaal: vrachtwagen kantelt
Een trekker met oplegger, bestuurd door een 24-jarige man uit Heerenveen en geladen met afgevallen bladeren, is donderdagmiddag gekanteld op de Provinciale Weg N366 tussen de Van Boekerenweg en de Onstwedderweg. De chauffeur van de vrachtwagen kwam door onbekende oorzaak met zijn combinatie in de rechter wegberm terecht en verloor bij een stuurcorrectie de macht over het stuur. De
vrachtwagencombinatie ramde twee verkeersborden, ging scharen en kwam uiteindelijk op de rechterzijkant over de volle breedte van de weg op het wegdek terecht. De chauffeur liep lichte verwondingen op en is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Hij kon na behandeling terugkeren naar de plaats van het ongeval. De zwaar beschadigde vrachtwagencombinatie is door een bergingsbedrijf overeind gezet en weggesleept, waarna de weg kon worden gereinigd. De N366 is 3½ uur voor alle verkeer afgesloten geweest.
Berichten Stad volgen