Politie Zuid-Holland-Zuid

12/11 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

12-11-2004 - Persberichten District I

VERKEERSCONTROLE
DORDRECHT- Op 11 november tussen 08.30 en 13.00 uur is door politiemensen van de wijk Crabbenhof en het VHT een verkeerscontrole gehouden. De controle die plaatsvond op de Thorbeckeweg, Talmaweg en S.M. Hugo van Gijnweg richtte zich op gordel, helm en snelheid. In totaal zijn er 28 verbalen uitgeschreven.

ONGEVAL LETSEL
DORDRECHT Dinsdagmiddag 11 november is een 13-jarig meisje uit Dordrecht gewond geraakt toen zij, zittend op haar fiets, geschept werd door een personenauto. Het ongeval gebeurde op de Aalscholverstraat. De 25-jarige bestuurder van de auto verklaarde dat hij niet had gezien dat het meisje wilde oversteken en dat hij, toen hij haar uiteindelijk wél zag, niet meer kon remmen. Het meisje is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

CONTROLE STERRENBURG
DORDRECHT Dinsdagavond 11 november van 18.00 uur tot 20.30 uur heeft de GPF Sterrenburg een verkeerscontrole van met name bromfietsen gehouden. In totaal werden 49 bekeuringen uitgeschreven. De overtredingen varieerden van een te hoge constructiesnelheid (14 x), hard rijden (10x), geen of onjuiste verlichting (16x) tot niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat. Eén bromfiets werd in beslag genomen omdat deze opgevoerd was.

ZONDER RIJBEWIJS
DORDRECHT Dinsdagmiddag 11 november is een 20-jarige man uit Dordrecht aangehouden omdat hij met een personenauto een ongeluk veroorzaakt had en bovendien niet in het bezit was van een rijbewijs. De man nam volgens getuigen de bocht van de Noordendijk naar de Biesboschstraat veel te ruim en moest toen uitwijken voor een tegenligger. Hierbij raakte de verdachte twee geparkeerde autos en een fietser. Hierbij raakten de autos en de fiets zwaar beschadigd. De 31-jarige fietser kwam bij de aanrijding op de motorkap van de auto terecht maar hield behoudens spierpijn, niets aan zijn onfortuinlijke val over. De 20-jarige verdachte is na verhoor heengezonden.

FIETS SNEL WEER TERUG
DORDRECHT Dinsdagmiddag 11 november zijn een 19-jarige en een 30-jarige man, beiden uit Dordrecht, aangehouden op verdenking van respectievelijk diefstal en heling van een fiets. Eerder die middag had de moeder van een 10-jarige jongen aangifte gedaan van diefstal van de fiets van haar zoon. De jongen had zijn fiets op de Brouwersdijk neergezet en toen hij terugkwam, was de fiets verdwenen. Later die middag zag de vrouw een man hard voorbij fietsen op de fiets van haar zoon, even later kwam een andere man op diezelfde fiets langsfietsen. Zij sprak deze man (19) aan en vertelde dat dit de fiets van haar zoon was, die eerder die middag gestolen was. De man besloot de fiets terug te geven aan de rechtmatige eigenaar en mee te gaan naar het politiebureau om een verklaring af te leggen. Hier werd hij aangehouden op verdenking van heling. De fietsendief (30) kon enige tijd later in de Tollensstraat aangehouden worden. Beide mannen zijn na verhoor heengezonden.