Politie Zuid-Holland-Zuid

12/11 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

12-11-2004 - Persberichten District II

SNELHEIDSCONTROLE
PAPENDRECHT- Tijdens een snelheidscontrole met de zogenaamde fotoradar op de Ketelweg hebben politieagenten 74 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. De controle werd gehouden op donderdagmorgen, 11 november 2004, van 07.45 tot 09.45 uur. In totaal werden 1670 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/uur.

VERKEERSONGEVAL LETSEL
ALBLASSERDAM Dinsdagmiddag 11 november is een 57-jarige vrouw uit Nieuw-Lekkerland gewond geraakt toen zij bij de kruising Van Eesterensingel / Plantageweg geschept werd door een personenauto. De vrouw raakte hierbij gewond aan haar been en is vervoerd naar het ziekenhuis.

AUTO GESTOLEN
OTTOLAND Dinsdag 11 november is vanaf het parkeerterrein bij de voetbalvereniging, aan de Bloklandsekade, een grijze Volkswagen Polo ontvreemd. Het voertuig is voorzien van het kenteken 42-DT-VD. De eigenaresse had haar voertuig daar s ochtends geparkeerd, toen zij aan het einde van de middag haar auto op wilde halen, bleek hij verdwenen te zijn.

BELEDIGING
GORINCHEM Dinsdagavond 11 november is een 28-jarige man uit Gorinchem aangehouden omdat hij een agent meermaals en luidkeels beledigd had. De verdachte reed op zijn fiets zonder verlichting op de stoep van de W.F. Enckstraat. Toen passerende agenten de man hierop aanspraken en hem aanraadden verder te gaan lopen, negeerde de Gorinchemer hun aanwijzingen en fietste gewoon door. Hierop besloten de agenten de man staande te houden en alsnog een bekeuring te geven voor het rijden zonder licht. Op de D.F. Pauwstraat spraken zij de man dus nogmaals aan en vertelden hem dat hij alsnog een bekeuring kreeg. Hier was de man niet erg blij mee en hij besloot zijn ongenoegen hierover te uiten door één van de agenten uit te maken voor alles wat mooi en lelijk was. Hier was deze niet van gediend en dat vertelde hij de man ook. De man bleef beledigende taal uitslaan en werd na een aantal waarschuwingen aangehouden. Op het bureau verklaarde de verdachte dat hij vond dat hij het recht had om zijn mening te ventileren en dat hij niet vond dat hij iets verkeerds gedaan had. De verdachte heeft een dagvaarding gekregen en is na verhoor op vrije voeten gesteld.