CDA Rotterdam


Actueel

Rotterdam, 11 november 2004
Tot verbijstering van het CDA

Tot verbijstering van het CDA heeft de PvdA tegen de begroting van de gemeente Rotterdam gestemd. Volgens Frans Jozef van der Heijden is tegen de begroting stemmen het voorrecht van machteloze, kleine partijen, die nooit verantwoordelijkheid voor het bestuur van de stad hebben gedragen noch ooit zullen dragen. Het verbaasde hem bijzonder dat de verdediging van deze onberaden en onbegrijpelijke stap van de PvdA vooral beruste op een analyses van een verondersteld tekort van negen miljoen euro op een totaal van ruwweg 4,5 miljard euro.

Van der Heijden verweet de PvdA in het debat dat werkelijk geen enkele poging is ondernam om die tekorten weg te werken met eigen amendementen en moties. Eerder het tegendeel zelfs, want de moties die de PvdA indienden waren nu niet direct voorbeelden van een zuiniger beleid.

De PvdA kwam nog met de verklaring dat men niet voor een tegenbegroting had gekozen, maar juist aan het college had gevraagd om maar met een verbeterde begroting te komen. De coalitie van CDA, VVD en Leefbaar Rotterdam had daar slechts hoon voor over. Alle reden voor wethouder Jansens om deze oproep verder te negeren. Overigens onderstreepte deze confrontatie de verdergaande polarisatie, die tijdens het gehele debat manifest was.