Stad Utrecht, 10.40 uur

Utrecht 12-11-2004 - Nieuwsberichten stad Utrecht

Beroving

UTRECHT Donderdagavond vond op de Zamenhofdreef een beroving plaats waarbij een minderjarige jongen het slachtoffer werd.

Een 14-jarige jongen uit Utrecht liep omstreeks 19.35 uur over het winkelcentrum aan de Zamenhofdreef. Ter hoogte van een levensmiddelenwinkel werd de jongen aangesproken door een groepje jongens die naar zijn mobiele telefoon vroegen. Het slachtoffer wilde zijn GSM niet afgeven maar werd uiteindelijk wel door een van de jongens uit de groep beroofd.

De verdachten verdwenen daarna in de woonwijk. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan het Gildenkwartier heeft de politie twee personen aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van de winkel zag dat de jongens afspeelapparatuur uit de verpakking haalden en vervolgens verschillende onderdelen onder hun trui stopten. Eenmaal buiten de winkel werd het tweetal 17 en 19 jaar oud beiden afkomstig uit Maarssen - aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie.

Inbraak in auto

UTRECHT Op de Vaartsestraat werd donderdagmiddag omstreeks 15.00 uur ingebroken in een auto. Het raam van het bijrijdersportier werd ingegooid met een steen en een tas met inhoud werd uit de auto weggenomen.

Getuigen meldden dat zij hadden gezien dat dit door twee jongens op een bromfiets was gebeurd en de politie zocht de omgeving af. Er werden diverse brommers gecontroleerd, maar er konden geen aanhoudingen worden verricht. De politie onderzoekt de zaak. Getuigen kunnen bellen naar 0900-8844 en vragen naar het Straatroofteam.

Auto ramt gevel

UTRECHT Een woning aan de Jacob van der Borchstraat werd donderdagmiddag omstreeks 14.30 uur vernield door een auto. De 89-jarige bestuurder reed om onbekende reden de woning binnen. De Utrechtse man werd na het ongeval overgebracht naar het ziekenhuis. Hij was erg verward en geschrokken.

De bewoners van het huis konden hun huis niet meer in wegens te grote schade.

Aanhouding heterdaad dankzij getuigen

UTRECHT- Twee 17-jarige Utrechters werden donderdagavond omstreeks 22.00 uur aangehouden nadat zij ingebroken hadden in een auto. Getuigen melden de autokraak en bleven de jongens volgen waardoor het tweetal op de Drift aangehouden kon worden. Omdat zij minderjarig zijn, werden hun ouders in kennis gesteld.

De beide jongens werden ingesloten.

Straatroof

UTRECHT Op donderdag 11 november werd een vrouw van haar tas beroofd.

Rond 20.30 uur liep een 49-jarige vrouw uit Utrecht door het tunneltje dat loopt van het Furkaplateau naar Tussen De Rails. Zij zag drie jongemannen in het tunneltje staan. Eén van de mannen rukte haar tas uit haar handen, waarna het drietal wegrende.

Aan de hand van het signalement stelde de politie een onderzoek in de omgeving in. Daarbij werden een jongen van 15 en een man van 25 jaar, beiden uit Utrecht, aangehouden. Uit onderzoek kon echter niet worden vastgesteld dat zij bij de beroving waren betrokken, waarna zij werden heengezonden.

Getuigen van de beroving worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Tolsteeg op telefoonnummer 0900-8844.