ROTTERDAM SCHOOL OF MANAGEMENT
http://www.fbk.eur.nl

Behind Every Good Woman is a Great MBA

RSM ontvangt de 'Best Marketing Practice Award' van de 'Association of MBA's'.

Rotterdam, 12 november 2004 - De Rotterdam School of Management (RSM) van de Erasmus Universiteit heeft dit jaar de 'Best Marketing Practice Award' van de in Londen gevestigde 'Association of MBA's' gewonnen. Het winnende essay 'Behind Every Good Woman is a Great MBA', werd ingezonden voor een van de categorieën voor de wedstrijd van dit jaar, namelijk 'Implementing an International MBA Recruitment Campaign'. Deze jaarlijkse wedstrijd staat open voor alle aangesloten business schools. Onder de eerdere winnaars waren de London Business School en IMD.

Het essay van de RSM ging over twee onderling verbandhoudende marketinginitiatieven om meer vrouwen te werven voor het prestigieuze Global Executive MBA- OneMBA programma van de school. Het ging om het 'OneMBA dagboek', geschreven vanuit het oogpunt van een vrouwelijke deelneemster aan het programma, en om een inzending voor de 'Women in Business Scholarship' van de Wall Street Journal Europe, waarmee twee vrouwen 24.000,- euro wonnen om hun OneMBA-studie te bekostigen.

Het 'OneMBA dagboek', dat zes weken lang verscheen in het tijdschrift Intermediair, beschreef hoe vrouwen in het bedrijfsleven die ervoor kiezen hun MBA diploma te halen omgaan met hun rol als moeder, echtgenote, vriendin, collega, baas en student. Het doel was om meer deelnemers uit Nederland aan te trekken. Na deze campagne volgde deelname aan de wereldwijde essaywedstrijd 'Women in Business' van de Wall Street Journal Europe, met als thema 'Diversity in Leadership'. Het uiteindelijke succes van deze campagnes bleek uit het groeiende aandeel vrouwen dat zich inschreef (48% in 2004, tegenover 22% in 2002 en 37% in 2003), wat ertoe leidde dat het aantal vrouwelijke studenten in de OneMBA class die in september 2004 van start ging met 15% toenam. In totaal bestaat deze klas voor ongeveer 40% uit vrouwen.

Dit is het vierde jaar dat de 'Best Marketing Practice Award' wordt toegekend door de 'Association of MBA's'. De jury bestond dit jaar uit Dr. Rosa Chun, docente Reputation Management aan de Manchester Business School, Adrian Day, directeur van het merkadviesbureau UffindellWest en David Rose, lid van de 'Association of MBA's'. De RSM ontving de prijs op 11 november 2004 tijdens een galadiner georganiseerd door de Associtation. De school kreeg een kist champagne voor het Marketing team, een oorkonde en een artikel in de Britse krant The Independent.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Connie Tai, telefoon: 010-408-1927; e-mail: ctai@rsm.nl Marketing & Communications
Rotterdam School of Management
Erasmus Universiteit
Nederland

Over de Rotterdam School of Management
De Rotterdam School of Management (RSM) is de bedrijfskundeopleiding van de Erasmus Universiteit en streeft ernaar om een 'International Center of Excellence' te zijn op het gebied van managementopleidingen en -onderzoek. De RSM wordt gerekend tot een van de beste economische opleidingen ter wereld en staat bekend om haar internationale karakter en vernieuwende programma's. Om de economische leiders van de toekomst de kennis en vaardigheden bij te brengen die ze nodig hebben om de wereldwijde concurrentie en de complexiteit van het moderne bedrijfsleven het hoofd te kunnen bieden, heeft de RSM een uitgebreid aanbod aan onderwijsprogramma's ontwikkeld op verschillende niveaus.

12 nov 04 11:17