Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


12 november 2004


Onderwerp: politie lost oude mishandelingzaak op.


De politie in de Achterhoek heeft twee jongens uit Aalten (beiden15) en één jongen uit Bredevoort (16) aangehouden die verdacht worden van mishandeling van twee Bedevoortse leeftijdsgenoten (beiden 16). De ruzie, waar bij het tweetal letsel opliep vond op zaterdagavond 19 juni 2004 plaats. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.


Zeer tijdrovend en ingewikkeld om een duidelijk beeld te krijgen wat ieders aandeel was. Zo kan het onderzoek worden omschreven, dat werd ingesteld naar aanleiding van een vechtpartij tussen twee groepen jongeren op zaterdagavond 19 juni j.l


Beide groepen troffen elkaar op de Winterswijksestraatweg in Bredevoort terwijl zij zich opmaakten voor hun stapavond. Een irritatie uit het verleden zorgde voor discussie, het nodige duw- en trekwerk en plotseling ontaardde dit in een vechtpartij. Hierbij werd getrapt en geslagen en éen van de slachtoffers miste na afloop een tand, terwijl de ander onder meer een gekneusde oogkas opliep.


De slachtoffers deden in de dagen erna aangifte van de mishandeling en de politie heeft in de afgelopen periode 8 getuigen verhoord. Na overleg met de officier van justitie zijn de drie jongens begin deze week aangehouden en verhoord.


Zij hebben een verklaring over hun aandeel in de vechtpartij afgelegd en de politie maakt proces-verbaal op. Dit wordt opgestuurd naar het Openbaar Ministerie in Zutphen.


Einde bericht


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --