Gemeente Heusden


Gemeente ontvangt compliment van provincie
Verbetering van handhaving in Heusden 12-11-2004 Eind september jl. ontving de gemeente een brief van de commissaris van de Koningin, Mw. J.R.H. Maij-Weggen. In deze brief complimenteert zij de gemeente Heusden met de wijze waarop de verbetering van handhaving in Heusden is opgepakt.

De gemeente Heusden werkt sinds mei 2003 aan de verbetering van de handhaving. Dit houdt in dat er allerlei zaken verbeterd worden om uiteindelijk de handhaving beter te kunnen uitvoeren. Een onderdeel hiervan is bijvoorbeeld het maken van een beleidsplan voor handhaving en een uitvoeringsprogramma maar ook het beter informeren van inwoners. Dit verbeteringstraject laat zien dat het handhavingspeil stijgt. De gemeente verwacht dat deze stijging zich de komende twee jaar zal voortzetten. De verbetering van de handhaving heeft uiteraard tot doel dat het handhavingspeil ofwel het naleefgedrag ook verder gaat stijgen.

Inwoners en bedrijven kunnen ook merken dat de gemeente effectiever en stringenter handhaaft. Zij is bijvoorbeeld strenger gaan optreden bij overtredingen van APVs, bij beschadigingen van de natuur en legt sneller dwangsommen op aan bedrijven die de milieuwetgeving overtreden. De gemeente investeert verder in het geven van betere voorlichting en schept nu meer duidelijkheid bij haar inwoners met betrekking tot de handhaving.