Gemeente Heusden


Heusdense delegatie gaat op bezoek in Otjiwarongo 11-11-2004 Een delegatie van de gemeente Heusden zal van 12 t/m 22 november een bezoek brengen aan Otjiwarongo in Namibië. Heusden ondersteunt Otjiwarongo op het gebied van Hiv/Aids-gerelateerde jongeren- en zorgactiviteiten, bouwen en wonen, werkgelegenheid en financieel management voor het Multi Purpose Help Center (thuiszorgproject voor hiv/aids-patiënten en hun familie). Voor dit project heeft de gemeente een overeenkomst gesloten met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Het bezoek zal gebruikt worden om verslag te doen aan de VNG en aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken en
Ontwikkelingssamenwerking. Natuurlijk zal ook op de genoemde terreinen ondersteuning geboden worden.

De delegatie bestaat uit de volgende personen:

* Burgemeester Henk Willems: in het kader van een tegenbezoek aan de gemeente Otjiwarongo, op uitnodiging van zijn collega-burgemeester. Aandachtspunt: versterking lokale economie.
* De heer Bert Jansen: Kennis ter plekke versterken op het terrein van jeugdbeleid en financieel management. Ook voor de praktische assistentie op financieel gezet (exploitatie-opzet maken en fondsenwerven). Verder zal hij een concreet jaarplan voor 2005 opstellen.

* Docent Hans Dielissen (dOultremontcollege): verdere invulling scholenband en jeugdbeleid (peer education), verantwoordelijk voor scholenband op het dOultremont College.

* Eddy Schenkers: ontwikkelen bouwprogramma (vrijwilliger in het project)

* Ans van de Griendt: oriëntatie en inzicht verkrijgen in noodzaak van inzet van vrijwilligers ter plaatse en voor het opzetten van een vrijwilligersbank (inwoners van Heusden die als vrijwilliger voor een bepaalde periode naar Otjiwarongo willen gaan ter ondersteuning van het project).

Van het Goede Doul va het dOultremeontcollege is 2000 euro bestemd voor de aanschaf van computers voor scholen in Otjiwarongo. De VNG heeft dit bedrag verdubbeld. De heer Dielissen zal concreet aan de slag gaan met het opzetten van internetverbindingen.