Politie Friesland

Verdachte bekent 10 inbraken in Leeuwarden

Leeuwarden 12-11-2004 - Op zaterdag 30 oktober 2004 werd een 39-jarige Leeuwarder man, bij de politie bekend als inbreker en veelpleger, aangehouden voor een inbraak bij het MCL-Zuid ziekenhuis te Leeuwarden.

De man werd kort daarvoor fietsend in de stad gezien en gevolgd door de politie. De man kwam uit bij het ziekenhuis en vernielde daar, naar later bleek, met een hamer een ruit en klom naar binnen.
Achter het vernielde raam stond een laptop, die vrij eenvoudig te stelen was. De verdachte werd aangehouden en uit het verdere onderzoek kwam naar voren dat de verdachte in de afgelopen vier maanden bij 10 bedrijfsinbraken in Leeuwarden betrokken was. Het betreft hoofdzakelijk inbraken bij bedrijven en kantoren, die gevestigd zijn in de buurt van het MCL. In de Wagnerstraat werd bij een winkel een greep in de kassa gedaan. De verdachte is door de rechter-commissaris in voorlopige hechtenis (bewaring) gesteld.
Het valt de politie overigens op dat computers en beeldschermen vaak vlak achter ramen in kantoren staan. Het inslaan van het raam is gemakkelijk en voordat iemand er erg in heeft zijn een of twee computers of beeldschermen gestolen. In het kader van het voorkomen van misdrijven zouden bedrijven daar wat alerter op kunnen zijn.