1e persbericht van vrijdag 12 november 2004

Eindhoven 12-11-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte woninginbraak aangehouden

In zijn woning is donderdag een 14-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden. De jongen wordt verdacht van een inbraak in een woning aan de Frans van Mierislaan. Daar werd op woensdagavond 8 september ingebroken en enkele spullen, waaronder dvds, weggenomen. De jongen werd na onderzoek aangehouden. Hij is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Eindhoven: Man verdacht van diefstal motor

Een 33-jarige Eindhovenaar is donderdag om 17.00 uur aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht dat hij in de nacht van 23 op 24 oktober een motor heeft gestolen uit een garagebox aan de Koning Arthurlaan. De motor is al eerder teruggevonden. De verdachte is ingesloten.

Helmond: Man na vernielingen aangehouden

Vrijdag om 5.20 uur is op de Doctor Ledelstraat een 23-jarige Helmonder aangehouden. Hij had in de woning van zijn vriendin enkele spullen, waaronder een kastje en een tv, vernield. De politie werd ter assistentie geroepen, maar de man was erg agressief naar de politie. Hij probeerde de politiemensen te slaan. Met pepperspray werd hij gekalmeerd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Man vernielt ruit

Een 17-jarige Helmonder is vrijdag om 7.10 uur op de Prins Karelstraat aangehouden nadat hij op de Burgemeester van Houtlaan een ruit had vernield. Dat gebeurde na een onenigheid met de bewoner van de woning waar de ruit vernield is. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Computermateriaal weg bij inbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Spaarpot zijn vrijdag tussen 5.50 en 7.00 uur twee beeldschermen en een computer gestolen. Het gaas van de omheining is kapot geknipt en van het gebouw is een ruit vernield.

Gemert: Inbraak in winkel

In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een winkel aan de Grootmeestersstraat. De toegangsdeur is opengebroken. Uit de winkel is een kluisje met ruim 1000,= weggenomen. Er verdwenen ook enkele flesjes parfum.

Netersel: Amfetaminelab ontdekt na brand

Vrijdag rond 0.30 uur brak brand uit in een paardenstal bij een woning aan de Fons van der Heijdenstraat. Volgens getuigen was er een explosie te horen. De brandweer bevrijdde drie paarden uit de stal en bluste de brand. Toen het vuur was gedoofd bleek in de stal een amfetaminelaboratorium te zijn. De bewoners waren niet thuis toen de brandweer en politie ter plaatse kwamen. De politie onderzoekt de zaak.

Veldhoven: Gereedschap weg bij inbraak in berging

Bij een inbraak in een berging in een flatgebouw aan de Oortlaan is in de nacht van donderdag op vrijdag gereedschap gestolen. De bewoner mist een boormachine, een slijptol, een schroefmachine en enkele auto-onderdelen. De deur van de berging is ingetrapt.

Waalre: Man rijdt door na aanrijding en rijdt op medeweggebruiker in

Een 44-jarige Eindhovenaar is vrijdag om 8.30 uur op de Floralaan West in Eindhoven aangehouden. De man was op de Eindhovenseweg met zijn auto tegen een andere auto gereden. Er was blikschade. Na de aanrijding reed hij door. Een politieman in burger, op weg naar zijn werk, zag het gebeuren en volgde de doorrijder. Toen de politieman met zijn auto naast hem ging rijden en hem duidelijk maakte dat hij fout zat, stuurde de verdachte plotseling naar links. De politieman moest de berm in om een aanrijding te vermijden. De politieman waarschuwde via de meldkamer een politiepatrouille. Deze kon de man aanhouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingenomen.