Gemeente Rotterdam

De Onroerend Zaakbelasting (OZB) voor woningen worden in 2005 niet verhoogd. De effecten van de nieuwe Wet waardering Onroerende Zaken moeten namelijk nog worden onderzocht. Dat heeft de gemeenteraad gisteren bepaald tijdens raadsvergadering waarin de begroting 2005 werd vastgesteld.

Tijdens deze vergadering werden ook andere belastingverordeningen vastgesteld, waaronder een combi-aanslag die bestaat uit aanslagen in de OZB, het rioolrecht en de WOZ-beschikking. Deze nieuwe aanslag zal volgend jaar worden ingevoerd.
Volgend jaar worden de parkeertarieven met 0,5 % verhoogd. Met een zelfde percentage stijgen de kosten voor o.a. een nieuw rijbewijs, huwelijksvoltrekking of aanvraag identiteitskaart.

In de vastgestelde begroting is geld vrijgemaakt voor investeringen en voor de bestuurlijke prioriteiten. Uitgangspunt daarbij is vooral het bevorderen van de werkgelegenheid. De begroting omvat in totaal 4,4 miljard.Van de 102 ingediende moties werden er uiteindelijk 18 door de raad aangenomen.

Lees meer in het raadsbericht
Meer informatie belastingtarieven op
www.gemeentebelastingen.rotterdam.nl

Bron: Griffie, 12-11-2004

[sitestat.gif?name=Geen verhoging van de Onroerend Zaakbelasting (OZB) in 2005&nr=2044216]