---

Nieuwsberichten
---

foto: schout-bij-nacht Dirk van Dord en staatssecretaris Cees van der Knaap in gesprek met twee leden van de Zuid-Koreaanse delegatie (A. Prins)

Staatssecretaris ontvangt Koreaanse delegatie

12-11-2004 12:15:00

Staatssecretaris Van der Knaap ontving vrijdagochtend (12 november) de Koreaanse Deputy minister for Acquisition, generaal-majoor bd Young-Hwann Lee op het ministerie van Defensie. Lee bracht met zijn delegatie een bezoek aan de Directeur Defensie Materieelorganisatie, schout-bij-nacht Dirk van Dord.

De functie van Deputy minister for Acquisition is geen politieke functie, maar vergelijkmaar met de functie van Directeur Defensie Materieelorganisatie (DGM). Beide heren wisselden informatie uit over organisatorische aspecten van de materieelorganisatie. Verder kwamen onder andere het Europees agentschap en de industriële ontwikkeling in beide landen aan bod.

De betrekkingen tussen Zuid-Korea en ons land zijn erg goed. De Zuid-Koreanen waarderen de Nederlandse deelname aan de Koreaanse oorlog nog altijd zeer. In 1998 werd Nederland na de Verenigde Staten de tweede investeerder in Zuid-Korea en binnen de Europese Unie de derde handelspartner. Op militair gebied hebben beide landen weinig banden met elkaar. De samenwerking ligt meer op het gebied van informatie-uitwisseling.

Nieuws Nieuwsberichten