Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 november 2004

Aanhoudingen na diefstal uit auto

Politie houdt twee verdachten aan

Hengelo

Op aanwijzing van getuigen hield de politie donderdagavond 11 november omstreeks 20.40 uur in Hengelo twee verdachten aan op verdenking van diefstal uit een auto aan de Marskant in Hengelo. De eigenaar van de auto, een 36-jarige vrouw uit Borne, deed inmiddels aangifte. Uit haar auto was een autoradio gestolen, die later in de auto van verdachten werd aangetroffen. Beide verdachten, mannen uit Enschede van resp. 22 en 26 jaar, zijn inmiddels in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (04-139945)

Brand in horecagelegenheid

Brandweer blust de brand, die ontstaan is bij de verwarmingsketel

Hengelo

Donderdagmiddag 11 november werd omstreeks 16.00 uur een brand gemeld bij een horecagelegenheid aan de Oldenzaalsestraat in Hengelo. Een medewerker hoorde een knal in de kelder en zag dat een verwarmingsketel ontploft was. De brandweer bluste de brand. De schade is nog onbekend. In verband met de rookontwikkeling werd een gedeelte van de Oldenzaalsestraat tot 19.00 uur afgezet, het verkeer werd vanaf de A1 en de Hasselerbaan omgeleid. Niemand is gewond geraakt. (04-139919)

Gordelcontroles

Automobilisten bekeurd bij controles op het dragen van de gordel

Hengelo

Donderdag 11 november werd op meerdere locaties in Hengelo een gordelcontrole gehouden.

Van 09.15 tot 10.30 uur werden 133 automobilisten gecontroleerd op de Boekweitweg. 14 personen droegen geen gordel en werden bekeurd. Verder werden nog twee bromfietsers bekeurd voor het niet dragen van een helm.

Van 10.45 tot 12.15 uur werd gecontroleerd aan de Hasselerbaan. In totaal werden hier 79 voertuigen gecontroleerd. 9 personen droegen geen gordel en werden bekeurd. (04-139654)

Doorgereden na aanrijding

Bestuurder bestelbus rijdt door na aanrijding met bromfiets; politie zoekt getuigen

Almelo

Een bestuurder van een witte bestelbus reed donderdagmiddag 11 november omstreeks 16.25 uur over de Plesmaweg in Almelo komende uit de richting van de Bleskolksingel. Op de kruising met de Beatrix de Rijkweg sloeg hij/zij rechtsaf en kwam daarbij in aanrijding met een hem tegemoetkomende bromfiets, bestuurd door een 55-jarige vrouw uit Almelo. De 55-jarige vrouw kwam ten val. Haar bromfiets raakte beschadigd en zij liep diverse schaafwonden en een pijnlijke nek op. De vrouw zal zich onder doktersbehandeling laten stellen. De bestuurder van de witte bestelbus reed na de aanrijding door zonder zijn/haar identiteit kenbaar te maken. De politie is bezig met een onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden via het nummer 0900-8844. (04-139867)

Fietser raakt gewond

Fietser raakt gewond bij aanrijding met personenauto

Rijssen

Donderdag 11 november vond omstreeks 15.20 uur op de Parkstraat in Rijssen ter hoogte van de wegversmalling een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fiets. Een 60-jarige man uit Rijssen fietste op de Parkstraat in de richting van de Enterstraat. Ter hoogte van de wegversmalling, waar de weg een knik naar links maakt, naderde hem van achteren een 86-jarige automobilist uit Markelo. De automobilist hield echter niet voldoende links, waardoor hij met de rechter buitenspiegel van de auto de fiets raakte. De 60-jarige fietser kwam ten val en liep letsel aan zijn enkel op. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (04-139785)

Rijden onder invloed

Automobilist krijgt proces-verbaal en moet rijbewijs inleveren

Rijssen

Politieagenten controleerden vrijdag 12 november omstreeks 01.15 uur een 48-jarige automobilist uit Rijssen op de Haarstraat in Rijssen. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, waarop de agenten hem aanhielden. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,52 promille. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd, proces-verbaal opgemaakt. (04-140006)

Bromfietscontrole

Van de 26 gecontroleerde brom/-snorfietsen bleken er 3 een te hoge constructiesnelheid te hebben

Almelo

Donderdag 11 november werd op de Sluiskade Noordzijde in Almelo van 07.30 tot 09.00 uur een controle gehouden op brom/-snorfietsen met behulp van de rollertestbank. In totaal werden 26 voertuigen gecontroleerd. Drie bestuurders werden bekeurd omdat hun voertuig een te hoge constructiesnelheid had. Verder werd een bromfietser bekeurd voor het niet dragen van een helm. (04-139614)

Aanhouding na auto-inbraak

Getuige meldt auto-inbraak, waarna de politie de verdachte aanhoudt

Enschede

Donderdag 11 november werd omstreeks 12.45 uur door een getuige melding gedaan van een auto-inbraak aan de Kloosterstraat in Enschede. Politieagenten gingen naar genoemde locatie, waar een ruit van een auto ingeslagen bleek te zijn. De dader was er vandoor gegaan nadat hij in de gaten had dat hij door een getuige gezien was. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de verdachte, een 40-jarige man uit Enschede, kort daarna aan de Molenstraat worden aangehouden. Hij bleek een veelpleger te zijn, is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Bij fouillering werd bij de man een schroevendraaier aangetroffen. Deze is in beslag genomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Door de eigenaar van de auto, een 49-jarige vrouw uit Enschede, werd aangifte gedaan. Uit de auto is niets weggenomen. (04-139666)

Auto gestolen

Vrouw doet aangifte van diefstal van haar personenauto

Delden

Een 44-jarige vrouw uit Delden deed aangifte van haar auto, een blauwe Honda Civic voorzien van het kenteken PF-SR-81. De auto werd in de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 november gestolen aan de Marktstraat in Delden. (04-139569)

Fietsendief aangehouden

Man ziet iemand op zijn gestolen fiets rijden en alarmeert de politie, die de verdachte vervolgens aanhoudt

Enschede

Politieagenten hielden donderdag 11 november omstreeks 12.15 uur aan het Stationsplein in Enschede een 37-jarige man uit Enschede aan voor diefstal van een fiets.

Een 66-jarige man uit Enschede had die middag zijn fiets aan de Zuiderhagen neergezet. Toen hij even later terugkwam, bleek zijn fiets te zijn gestolen. Hij ging richting het hoofdbureau aan de Hermandad om aangifte te doen en net buiten het bureau zag hij iemand op zijn fiets rijden. Hij greep de verdachte vast, die daarop de fiets liet vallen en wegrende. Politieagenten, die inmiddels gealarmeerd waren, gingen achter de verdachte aan en hielden hem vervolgens aan het Stationsplein aan. Tegen de 37-jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt. De 66-jarige man deed inmiddels aangifte. (04-139651)

Aanhoudingen na diefstal en vernieling

Na onenigheid worden twee mobieltjes gestolen en een ruit van een deur vernield; politie houdt twee verdachten aan

Enschede

Donderdag 11 november kwam rond 07.00 uur een melding binnen van problemen aan de Schultenhofstraat in Enschede. Op genoemde locatie bleek een 33-jarige man uit Enschede onenigheid te hebben gehad met twee personen die bij hem op bezoek waren geweest. Hierbij was door een van de bezoekers een ruit van de deur vernield en ook waren twee mobieltjes van de 33-jarige bewoner gestolen. De twee verdachten, een man en vrouw, beiden 38 jaar en wonende in Enschede, werden even later aan de Dr. Johan Wagenaarstraat aangehouden. Bij de 38-jarige man, die onder invloed van alcohol verkeerde, werden de gestolen mobieltjes aangetroffen. Wat zich nu precies in woning heeft afgespeeld, is nog onduidelijk en moet nader onderzocht worden. De 33-jarige man deed aangifte van diefstal en vernieling. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-139515)

Woningbrand

Woning brandt volledig uit

Almelo

Vrijdag 12 november kwam omstreeks 03.45 uur een melding binnen van brand in een woning aan de Gerard Terborchstraat in Almelo. Op genoemde locatie bleek sprake te zijn van een uitslaande brand in een woning. De brandweer bluste de brand maar kon niet voorkomen dat de woning geheel uitbrandde. De bewoners waren niet aanwezig. De twee woningen die aan de desbetreffende woning grenzen, liepen rook- en/of waterschade op. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De technische recherche van de Politie Twente is bezig met een onderzoek. (04-140042)

Aanrijding met letsel

Twee gewonden bij frontale aanrijding tussen twee personenauto's

Almelo

Vrijdag 12 november vond omstreeks 05.50 uur op de Oosterweilandweg in Almelo ter hoogte van de Aadijk door nog onbekende oorzaak een frontale aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een 51-jarige man uit Vroomshoop kwam met zijn auto vanuit de richting Almelo, een 37-jarige vrouw uit Kloosterhaar naderde vanuit de richting Vriezenveen. Beide bestuurders raakten bekneld en werden door de brandweer uit hun auto bevrijd. Doordat de auto van de 37-jarige vrouw in de sloot terechtkwam, duurde het lange tijd voordat zij uit de auto bevrijd kon worden. Voor de vrouw kwam een traumateam ter plekke. Beide slachtoffers werden met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De weg is geruime tijd afgesloten geweest. (04-140077)

Ageeth Doldersum: 053-4555588

---- --