Ingezonden persbericht


Persbericht

Hilversum, 12 november 2004

CamCompany wordt DutchView ENG

Na een groeiperiode, waarin steeds nauwer met elkaar werd samengewerkt, is besloten dat CamCompany vanaf 1 januari 2005 haar werkzaamheden zal voortzetten onder de naam DutchView ENG. Met deze naamswijziging wordt benadrukt en tot uiting gebracht dat zowel CamCompany als DutchView tot hetzelfde 'full service bedrijf' behoren en dat de krachten van beide bedrijven hierin gebundeld zijn. DutchView ENG zal overigens een zelfstandige bedrijfsunit blijven met Renee de Gruijter als directeur en vooralsnog vanuit de huidige locatie aan de Arendstraat in Hilversum blijven opereren.

In de afgelopen periode werd door DutchView en CamCompany al intensief samengewerkt op het gebied van onder meer sales, marketing, HRM en planning. Klanten kunnen inmiddels met 'one-stop-shopping' voor zowel meercamera als voor hun wensen op ENG en candid camera gebied terecht bij het 'full service bedrijf'. Bovendien ontstaat door de krachtenbundeling meer flexibiliteit op het gebied van ploegeninzet en zullen tarieven tot de laagste in de markt blijven behoren.

Zowel Renee de Gruijter als Bernard Kobes, directeur van DutchView, benadrukken de positieve gevolgen van de krachtenbundeling en de daarmee samenhangende naamswijziging. "Uit onderzoek is gebleken dat DutchView een goede naamsbekendheid en imago heeft. Wij gaan daar deel van uit maken en gezamenlijk met onze collegae van het meercamerabedrijf dat succes verder uitbouwen", aldus Renee de Gruijter. Bernard Kobes wijst in dit kader ook nog op de samenwerking met Ciris. "Met de naamswijziging van CamCompany is een nieuwe stap gezet in de voortschrijdende samensmelting van CamCompany, DutchView en Ciris tot één 'full service bedrijf", benadrukt hij. "Wij hebben dan ook veel vertrouwen in de toekomst."

Over de groep DutchView, CamCompany en Ciris
De groep biedt een breed palet van faciliteiten voor één- en meercameraregistratie, internet- en audioregistratie en postproduction voor zowel de televisie- als de zakelijke markt.
De groep bedrijven zijn in 2002 afgesplitst van het NOB (Nederlands Omroepproduktie Bedrijf) en onderscheidt zich door middel van een zeer divers en breed gevarieerd pakket van diensten. Van design en vormgeving tot uitvoering van alle denkbare technische invullingen inclusief totaal projectmanagement. De groep levert een naadloze full-service dienstverlening voor een breed scala van klanten.

CamCompany - straks DutchView ENG - levert al jaren ENG-ploegen voor de registratie van nieuws, sport, dramaproducties, documentaires, info- en entertainmentprogramma's, bedrijfsfilms, multimediaproducties en commercials. Naast 40 cameramensen en geluidstechnici beschikt CamCompany over een uitgebreid arsenaal aan camera's, licht- en geluidsapparatuur en grip. De materialen worden ook los verhuurd. CamCompany heeft een eigen Technische Dienst die 24 uur per dag bereikbaar is.


- einde persbericht -



Ingezonden persbericht