Gemeente Roermond

Nachtvergunningen in Roermond worden definitief

Stationsplein De burgemeester van Roermond heeft besloten om vanaf 1 januari 2005 de nachtvergunningen voor de horeca in de Veldstraat en op het Stationsplein een definitief karakter te geven. Dit besluit is genomen na een evaluatie van het huidige (tijdelijke) systeem van nachtvergunningen. In het kader van de evaluatie zijn reacties opgevraagd bij de omwonenden, bij de politie, de kasteleins van de Veldstraat en het Stationsplein en bij de afd. Roermond van Horeca Nederland.

De nachtvergunning wordt verleend met een aantal voorwaarden. Voorwaarde in de nachtvergunning is dat de betreffende horecagelegenheden een 'cooling down'-periode invoeren. Dit betekent dat een half uur voor de daadwerkelijke sluiting het geluidsniveau geleidelijk wordt verminderd en er steeds meer verlichting aan gaat. Daarnaast dienen de ondernemers van cafe's en van eetzaken die in het bezit willen komen van een nachtvergunning aan te tonen op welke wijze zij voldoen aan het sfeerbeheer in de openbare ruimte. De sfeerbeheerders zullen tussen 02.00 en 06.00 uur in de nacht van zaterdag op zondag op straat aanwezig zijn om hinderlijk gedrag van het uitgaanspubliek te verminderen. Uit de evaluatie is gebleken dat de inzet van de sfeerbeheerders in de nacht van vrijdag op zaterdag niet noodzakelijk is. Vanaf 1 januari 2005 wordt de inzet van sfeerbeheerders beperkt tot de zaterdagnacht.

De verkeersmaatregelen van de gemeente om ervoor te zorgen dat uitgaansoverlast zo veel mogelijk wordt verminderd worden niet veranderd, evenals het op zondagochtend reinigen op een aantal overlastlocaties.
Publicatiedatum: 12.11.2004 Bijgewerkt: 12.11.2004