Gemeente Haarlem


12 november 2004
Sector SB / Communicatie

303/2004


Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Stadsbibliotheek Haarlem gaat over op zelfservice voor publiek

Vanaf december 2004 gaat bij bibliotheekvestiging Noord van de Stadsbibliotheek de eerste fase inzake zelfservice van start. Klanten mogen vanaf die datum zelf boeken en cd's innemen en uitlenen. Voordeel van deze zelfservice is, dat de klant zichzelf goed en snel kan helpen. Er zijn geen lange rijen wachtenden voor de balies meer.

De eerste fase van deze zelfservice betreft een proefperiode en duurt tot ongeveer februari. De ervaringen die het publiek opdoet in deze tijd met de zelfservice vormen mede de basis om te komen tot volledige zelfservice in Bibliotheek Noord in februari 2005. Dan kunnen klanten alle materialen van de bibliotheek zelf uitlenen en innemen. Betalen voor geleende materialen of te laat teruggebrachte boeken e.d. verzorgt het publiek tegen die tijd ook zelf via een betaalautomaat.
Voor deze zelfservice wordt gebruik gemaakt van geavanceerde chiptechniek en apparatuur van de firma Nedap. Het betreft hier een combinatie van uitlenen, innemen en sorteren. Een combinatie die uniek is voor de bibliotheekbranche. Daarmee heeft de Stadsbibliotheek Haarlem een primeur voor Nederland.


Stadsbibliotheek
Marijke ten Hacken/Leo Holdorp
m.ten.hacken@haarlem.nl/l.holdorop@haarlem.nl
023-5115300

---- --