ROBECO NEDERLAND BV

Robeco introduceert stijlbeleggen

Rotterdam, 12 november 2004


Met het openstellen van de inschrijving op Robeco Global Value Equities introduceert Robeco stijlbeleggen. Het nieuwe fonds belegt wereldwijd in zogenaamde waardeaandelen. De fondsmanager belegt in aandelen die ondergewaardeerd zijn en waarop hij koerswinst verwacht. Tegenover waardebelegging staat de stijl die belegt in groei-aandelen.

Robeco, Rolinco en Robeco Global Value Equities De Robeco Groep kent, net zoals de meeste andere Nederlandse vermogensbeheerders, een traditie van groeibeleggen. Het Rolinco-fonds is een groei fonds 'pur sang' en ook het Robeco- fonds legt van oudsher de nadruk op groei. Het onderscheid tussen groei en waarde is terug te vinden in de gekozen benchmarks, Robeco de MSCI World index, Rolinco de Citigroup World Growth Primary Market index en Robeco Global Value Equities de MSCI World Value Index.

Verschil voor de belegger
Waardestijl fondsen kennen een lager risicoprofiel dan groeistijl fondsen. Omdat groeistijl belegt in aandelen van bedrijven waarvan een hoge groei wordt verwacht, is de koers gevoelig voor economisch nieuws. In tijden van hoge economische groei mag verwacht worden dat groeistijl een hoger rendement oplevert dan waardestijl. In tijden van minder sterke economische groei ligt dat andersom.

Expertise vanuit de VS
Robeco heeft enkele jaren geleden de in waarde-aandelen gespecialiseerde Amerikaanse onderneming Boston Partners Asset Management (BPAM) overgenomen. Boston Partners heeft uitstekende track records op het gebied van waardestijl beleggen. Patrick Wollenberg van Robeco Rotterdam gaat vanuit Boston Robeco Global Value Equities beheren, ondersteund door verschillende experts ter plaatse.

Fonds gegevens

- Sub-fonds van Robeco Capital Growth Funds, gevestigd te Luxemburg

- Introductieperiode: vrijdag 12 november t/m vrijdag 10 december (Robeco Direct t/m zaterdag 4 december)
- Beursintroductie: maandag 13 december 2004
- Inschrijfprijs EUR 100,00

- Management fee: 1,25%

- Service fee: 0,12%

- Benchmark: MSCI World Value Index

- Dagelijks verhandelbaar

- Van dit fonds bestaat een dividend uitkerende variant ('B-shares') voor de Nederlandse markt en een niet-dividend uitkerend variant ('D-shares')

- ISIN Codes, B-shares: LU 0203975197, D-shares: LU 0203975437
- Verkrijgbaar bij Rabobanken, Robeco Direct en andere distributeurs

Over Robeco
Robeco biedt producten en diensten aan op het gebied van discretionair vermogensbeheer en heeft een compleet aanbod van beleggingsfondsen voor een groot aantal institutionele en particuliere cliënten wereldwijd. Het productaanbod van Robeco omvat vastrentende en aandelenbeleggingen, evenals gemengde portefeuilles, geldmarktfondsen en alternatieve beleggingen.

De fondsen voor de particuliere markt worden zowel direct door Robeco als door andere financiële instellingen verspreid. Een aantal beleggingsfondsen, inclusief het vlaggenschip Robeco N.V., is genoteerd aan grote Europese aandelenbeurzen zoals die van Amsterdam, Parijs, Frankfurt en Londen.

Robeco bedient haar klanten niet alleen vanuit haar hoofdkantoor in Rotterdam, maar heeft in Europa ook kantoren in België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Zwitserland. In de Verenigde Staten heeft Robeco kantoren in New York, Chicago en San Francisco (Weiss, Peck & Greer), Boston (Boston Partners), White Plains (Sage Capital Management) en Toledo (Harbor Capital Advisors). Daarnaast is er een kantoor in Bahrein.

Robeco is het volledig zelfstandig opererende centrum voor vermogensbeheer binnen de Rabobank Groep. De combinatie van de hoogste kredietwaardigheidsbeoordeling volgens de belangrijkste internationale rating agencies en de hoogste 'Sustainability Cluster Score' binnen de bancaire sector geeft aan dat de Rabobank haar beleggers, leden, klanten en werknemers sinds lange tijd grote toegevoegde waarde levert.

Over Robeco USA
Robeco USA is de Amerikaanse vestiging voor institutioneel vermogensbeheer van de Robeco Groep. Robeco USA bestaat uit drie verschillende beleggingsmerken: Weiss, Peck & Greer (specialisten op het gebied van vastrentende en aandelenfondsen en alternatieve beleggingen), Boston Partners (beleggingen in waardeaandelen) en Robeco Sage (multimanagerstrategieën).

Ronald Florisson, Corporate Communications Robeco Kantoor: 010 - 224 28 10
Mobiel: 0653 - 831 586
E-mail: ronald.florisson@robeco.nl

12 nov 04 14:05