Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


12 november 2004


Aalten - Politie onderzoekt aanrijding


In de nacht van zaterdag op zondag raakten twee meisjes van 18 en 19 jaar uit Aalten gewond, nadat ze waren aangereden door een auto. De meisjes fietsten rond 03.00 uur over de Lichtenvoordsestraatweg richting Aalten. Het 19 jarige meisje fietste en de 18 jarige zat bij haar achterop. Vanachteren naderde een auto met hoge snelheid aangereden. De auto reed tegen de benen van het meisje dat achterop de fiets zat. Hierdoor viel ze. Het meisje dat fietste viel ook en kwam met haar gezicht op het stuur terecht. Beide meisjes raakten daardoor gewond. De auto, vermoedelijk een klein type, oud model en donkere kleur, is doorgereden. De politie onderzoekt de aanrijding en verzoekt de bestuurder van deze auto om zich te melden.
Verder verzoekt de politie getuigen die iets gezien hebben, of de kleine donkere auto die avond of nacht in de omgeving hebben zien rijden, contact met hen op te nemen.
Ook zoekt de politie informatie over een kleine donkere auto die vanaf zondagnacht schade aan de voorzijde heeft. De bestuurder, getuigen en anderen kunnen bellen met de politie in Aalten via 0900 8844.


Winterswijk - bestuurder scootmobiel aangereden


De politie is op zoek naar getuigen van de aanrijding die donderdagmiddag rond 12.05 uur plaatsvond op de Berberislaan. Hierbij werd een 87 jarige man aangereden. De man wilde met zijn scootmobiel het zebrapad oversteken. De man zag in de verte een auto aankomen, maar dacht dat deze zou stoppen en reed het zebrapad op. De auto stopte niet, maar reed de man aan en reed vervolgens door. Door de aanrijding raakte de scootmobiel beschadigd en de man had een wond aan zijn hand. De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van de vermoedelijk bruine auto en vraagt getuigen te bellen met de politie Winterswijk via 0900 8844.


Varsseveld - Inbraak bij bedrijf


In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken bij een bedrijf aan de Aaltenseweg. Men wist in het pand te komen door een deur te forceren. Weggenomen werden onder andere een aantal laptops, een beamer en een onbekend geldbedrag. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Lichtenvoorde - Voorwerp vanaf viaduct op auto gegooid


Dinsdag (9/11) reed rond 20.00 uur een 43 jarige Lichtenvoordse met haar auto over de Europaweg richting Groelo. Bij het viaduct hoorde zij een klap en de voorruit werd besmeurd. De voorruit werd beschadigd en er zitten deukjes in de motorkap. Vermoedelijk werd er met glas vanaf het viaduct gegooid. Mogelijk zijn er meer automobilisten slachtoffer en zijn er getuigen die gezien hebben dat er vanaf het viaduct gegooid werd. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.


's-Heerenberg - Brand in partycentrum

Donderdagmiddag (11/11) ontstond rond 13.10 uur brand in het bowling partycentrum aan het Stadsplein. De brand was vermoedelijk in de keuken ontstaan. Hierbij raakte de 37 jarige eigenaar gewond. In het bowlingcentrum was een schoolklas aan het bowlen. Zij konden het pand veilig via de nooduitgang verlaten. De bewoners van de bovengelegen etages werden door enkele omstanders uit de woningen gehaald en naar het dak gebracht. Hier werden ze met behulp van een hoogwerker van de brandweer Doetinchem afgehaald. De bewoners en de schoolkinderen werden opgevangen door het Geertrudis verzorgingstehuis. De eigenaar en twee bewoners werden overgebracht naar het ziekenhuis. De bewoners hadden ademhalingsmoeilijkheden, de eigenaar liep enkele brandwonden op. Door de schade konden de bewoners niet terug naar huis en werden voor de nacht bij familie ondergebracht.


Eibergen - Brand in caravan

In de nacht van donderdag op vrijdag stond rond middernacht aan de Kerkdijk een caravan in brand. De brandweer kon niet voorkomen dat de caravan geheel uitbrandde. Een naastgelegen schuurtje dat bij de caravan hoorde werd opengebroken. Hieruit werd een elektrische grasmaaier en een motorzaag weggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Drempt - 18 bestuurders te hard


De politie heeft donderdag (11/11) bij een controle op de Rijksweg 18 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 571 bestuurders werd de snelheid gemeten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 116 km. Er is hier 80 km toegestaan.


Bij een controle donderdag op de Doetinchemseweg in Westendorp werd van 1349 bestuurders de snelheid gecontroleerd. 24 bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km. Hier mag men 80 km rijden.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --