Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


12 november 2004


Poging beroving vrouw.

Een 39 jarige Apeldoornse is donderdagmorgen (11/11) mishandeld en geprobeerd te beroven op het fietspad van de Arnhemseweg.
De vrouw fietste omstreeks 10.10 uur over het fietspad van de Arnhemseweg thv De Kastanjehof. Ze werd ingehaald door twee jongens op een scooter die haar vervolgens met de scooter de doorgang verhinderden. Zij vroegen om geld van de vrouw. Toen ze aangaf dat niet te hebben, pakte de bestuurder een houten voorwerp en sloeg de vrouw daarmee op het hoofd. Vervolgens verdween het tweetal richting Laan van de Mensenrechten. De vrouw bleef achter met een bloedende wond aan haar hoofd en klaagde over hoofdpijn. Ze moest zich onder behandeling stellen van de huisarts.
De politie vraagt getuigen en tips over de mogelijke verdachten. De twee zaten samen op een zwarte scooter.
Signalement van de bestuurder: blanke man van ongeveer 17 jaar, lengte plm. 1.80 m, fors
postuur. Hij had een witte helm met donker vizier op en droeg een spijkerjack en een rugtas, kleur onbekend.
Signalement van de passagier: mager postuur, lengte plm. 1.80 m. Hij had een zwarte helm op en droeg een donkergroene rugzak met daaraan bungelend een sleutelbos met poesjes.
Getuigen en tips kunnen worden doorgebeld met de politie in Apeldoorn via 0900-8844


Verkeersongeval.

Op donderdag (11-11) vond er rond 08.20 uur een aanrijding plaats op de Laan van Osseveld. Een 11-jarige Apeldoornse fietsster stak vanaf het fietspad de weg over tussen de stilstaande auto's. Toen ze halverwege was, werd ze aan de achterzijde aangereden door een 40-jarige motorrijder uit Nunspeet. Zeer waarschijnlijk passeerde hij op dat moment de file aan de linkerzijde. Het meisje had enkele schaafwonden. Van de fiets bleef niet veel over.


Bestuurders onder invloed.

Op donderdag (11-11) bleken bij een politiecontrole 2 bestuurders onder invloed
van alcohol.

Op de Stationsstraat blies een 35-jarige bromfietser uit Vaassen een promillage van 1,5.
De bromfiets werd bij het politiebureau gestald en de man kreeg een rijverbod van 8 uur.
Op de Deventerstraat blies een 22-jarige automobilist uit Apeldoorn 1,1. De auto werd bij het politiebureau geparkeerd en deze bestuurder kreeg een rijverbod van 4 uur.


Fiets gestolen tijdens oprapen boodschappen


Een 50 jarigte man uit Apeldoorn was donderdagmorgen (11/11) dubbel onfortuinlijk.
Omstreeks 10.10 uur werd bij het Mercatorplein de fiets van een 50 jarige Apeldoorner weggenomen. De man had boodschappen gedaan en fietste terug naar huis. Nadat hij een paar meter gefietst had, knapte de plastic tas met boodschappen en de gekochte goederen vielen op de grond. Een pot groente viel hierbij kapot. De man zette zijn fiets van het merk Koga Miyata even neer om het glas op te ruimen. Opeens kwam er een man langs die de fiets pakt en er vandoor gaat richting Edisonlaan. Een eigenaar van een winkel is nog achter de dader aangerend, maar kreeg hem niet te pakken. Signalement van de man: ongeveer 1.80 m. lang, hij droeg een zwart kort jack en een lange zwarte broek. Om zijn hoofd had hij een zwarte band met witte strepen en hij droeg vermoedelijk witte sportschoenen. De politie is een onderzoek gestart.


Passagiers grijpen eiergooiende blagen


Door snel ingrijpen van enkele buspassagiers konden donderdagavond (11/11) drie jongens van 15 jaar uit Apeldoorn aangehouden terzake baldadigheid. Rond 20.05 uur hadden de drie op de Ritbroekdwarsstraat eieren tegen een rijdende lijnbus gegooid. Een aantal passagiers bedacht zich geen moment, sprongen uit de inmiddels gestopte bus en gingen achter de jongens aan. Ze wisten de jongens tegen te houden en over te dragen aan de politie. De jongens kregen op het politiebureau te horen dat ze een bekeuring kregen voor baldadigheid, waarop de ouders gewaarschuwd werden. Eén van de vaders was dermate boos op zijn zoon dat hij met alle drie de blagen naar het busstation ging en daar werd hen door een buschauffeur uitgelegd wat de gevaren van het eieren gooien naar rijdende voertuigen is. Verder werd afgesproken, dat de jongens volgende week een hele avond gaan autobussen schoonmaken !


Bromfietscontrole : 14 van de 31 brommers niet in orde


Bij een bromfietscontrole op het Marktplein zijn donderdagavond (11/11) 31 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Hiervan bleken er 14 een te hoge constructiesnelheid te hebben.
Eén bestuurder bleek onder invloed van alcohol. Hij blies 1,5 prom. en krijgt een proces-verbaal.
Nog eens 11 andere bestuurders kregen bekeuringen voor o.a. geen certificaat, geen goede rem, niet dragen van een helm (2x), rijden over het fietspad, rijden door rood licht, geen verzekeringspapieren, geen voorrang verlenen.


EINDE BERICHTEN



---- --

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


11 november 2004


20 misdrijven opgelost na aanhouding vier jongelui


Met de aanhouding van vier jonge mannen van 17 en 18 jaar uit Apeldoorn, heeft de politie 20 diefstallen, inbraken en vernielingen in Apeldoorn, Voorst en Zutphen weten op te lossen. Tot de opgehelderde zaken behoort ook de gewapende overval op een pinnende 31 jarige man op het Marktplein in Apeldoorn op 3 oktober van dit jaar, waarbij marktopbouwers tevergeefs de verdachten te voet achtervolgden. Het gebruikte wapen, een nep-vuurwapen, is door de politie aangetroffen en in beslag genomen.
Het viertal pleegden de misdrijven in wisselende samenstelling en konden door de politie worden aangehouden kort nadat ze op 20 oktober jl. op de Rijksstraatweg in Voorst een mobiele telefoon uit een geparkeerde bedrijfsauto wegnamen. Het viertal fietste hierna weg, achtervolgd door de eigenaar van het mobieltje. Na de aanhouding bleek het viertal elk op een gestolen fiets te rijden.
Het kwartet werd ingesloten en in het verdere onderzoek bleek dat men in de voorafgaande weken in wisselende samenstelling verantwoordelijk was geweest voor onder meer in Apeldoorn, een inbraak in een woning aan de Emmalaan, vernieling van een kerk aan de Gen. Heutszlaan, een ongeval met een gestolen auto tegen een lichtmast op de Kastanjelaan waarbij men na het ongeval er vandoor ging, diefstal van vier jassen uit een kleedkamer van de sportzaal bij de Prinsenhofschool, diefstal uit een auto en een volledige vernieling van een geparkeerde auto aan de Mariannalaan.
In Zutphen werden alle ruiten van een geparkeerde auto vernield, werd een ruit van een gebouw vernield en werd er ingebroken in een geparkeerde auto. Van de fietsen waarop de verdachten bij de aanhouding reden, waren er drie ontvreemd bij een woning aan de Laarstraat in Zutphen en de vierde in Voorst. De politie heeft het onderzoek afgesloten en de vier verdachten zitten allen nog in voorarrest.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --