Waterloopkundig Laboratorium

Alterra, TNO en WL | Delft Hydraulics komen samen met één modelinstrumentarium voor integraal waterbeheer

Alterra, TNO en WL | delft hydraulics hebben besloten hun kennis en ervaring op het gebied van hydrologie en waterbeheer te bundelen.

Alterra, TNO en WL | Delft Hydraulics zullen hun huidige modellen MODFLOW, SIMGRO en Sobek integreren tot één modelinstrumentarium voor grondwater, de onverzadigde zone en dynamische
oppervlaktewatermodellering. Het instrumentarium combineert het beste uit drie werelden en zal nationaal en internationaal toonaangevend zijn op het betreffende gebied. De gezamenlijke kennis en ervaring van de drie instituten en de samenwerking met Wageningen Universiteit & Researchcentrum en de Universiteit van Utrecht garanderen een hoogwaardige doorontwikkeling van het instrumentarium zodat dit tot de top van het segment zal blijven behoren.

Alterra en TNO zijn tot deze stap gekomen in het besef dat samenwerking leidt tot een nieuw, hoger kwaliteitsniveau van producten en dienstverlening voor integraal waterbeheer. Het nieuwe instrumentarium biedt gebruikers (b.v. provincies en waterschappen) meer mogelijkheden tegen dezelfde operationele kosten.

Door samenwerking met WL | Delft Hydraulics kan een totaalpakket voor integraal waterbeheer op verschillende schaalniveaus aangeboden worden. De drie instituten verwachten door de samenwerking de internationale marktpositie te versterken.

Alterra en TNO staan er borg voor dat de huidige gebruikers van MODFLOW en/of SIMGRO in de toekomst soepel naar het nieuwe instrumentarium zullen kunnen migreren. De gebruikers zullen individueel op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen.

more information

For more information, please contact Lennart Silvis.

Copyright © 2004, WL | Delft Hydraulics.