Gemeente Delfzijl

Persbericht

12-11-2004
Doe mee aan het Lokale Compliment

INFORMATIE

De gemeenten Delfzijl en Appingedam kennen een groot aantal vrijwilligers die actief zijn in allerlei sectoren. Er zijn diverse organisaties en instellingen die dankzij de inzet van vrijwilligers goed functioneren. Op deze manier worden veel projecten en plannen uitgevoerd.
Dit gaat buiten een zeker georganiseerd verband en zonder financiële tegemoetkoming.
De gemeenten Appingedam en Delfzijl en de Rabobank Bedum-Delfzijl willen de projecten van deze vrijwillige organisaties en instellingen in het zonnetje zetten. Opvallende vrijwilligers- projecten verdienen een compliment. Het gaat hier om de waardering voor een vrijwilligersproject van een vereniging, organisatie of instelling en niet om individuele vrijwilligers.
In beide gemeenten ontvangt het winnende project een bedrag van 500,-. Onder alle aanmeldingen zijn daarnaast nog eens twee aanmoedigingsprijzen van 250,- te verdelen.
De uiteindelijke winnaars worden bekend gemaakt op de nieuwjaarsrecepties van de gemeenten Appingedam en Delfzijl, te weten op woensdag 5 januari en donderdag 6 januari 2005.

Het Lokale Compliment 2003 ging naar het Nederlandse Rode Kruis, de afdeling Delfzijl.
De aanmoedigingsprijs was voor Jongerenparticipatie, een werkgroep in het kader van de herstructurering van Delfzijl-Noord.

Elk vrijwilligersproject dat wordt uitgevoerd, komt in aanmerking voor het Lokale Compliment, mits:
· het project representatief is voor vrijwilligers (het moet echt vrijwilligerswerk zijn; wel
mag een onkostenvergoeding worden betaald);
· het project een voorbeeldfunctie heeft (anderen op positieve ideeën brengt);
· het idee overdraagbaar en financieel haalbaar is; · het project controleerbaar is;
· aangetoond kan worden waar de MeerWaarde van het vrijwilligersproject ligt.

Inschrijfformulieren zijn vanaf 17 november verkrijgbaar bij het kantoor van de Rabobank in Delfzijl, de gemeentehuizen van Appingedam en Delfzijl en het kantoor van de Eemsbode op werkdagen van 09.00
-16.00 uur. U kunt het inschrijfformulier ook downloaden via de websites www.delfzijl.nl onder het kopje 'Nieuws' en www.appingedam.nl.
Alleen aanmeldingsformulieren die vóór zaterdag 11 december worden ingediend, kunnen worden verwerkt voor de prijsuitreiking.