Gemeente Almere

Stadsbus Maxx Almere wint OV-prijs

De gemeente Almere heeft met de nieuwe stadsdienst Maxx de (CV)OV-trofee gewonnen. De prijs werd op 11 november in Rotterdam uitgereikt door het ministerie van Verkeer & Waterstaat.

Connexxion regiodirecteur Harmen Dijkstra feliciteerde de gemeente ter plekke met de overwinning van Maxx. De trofee werd door het Centrum Vernieuwing Openbaar Vervoer (CVOV) uitgereikt in het kader van een wedstrijd over ontwikkelingen binnen het openbaar vervoer in Nederland. Het CVOV is onderdeel van het Ministerie van V&W en ondersteunt bij de aanbestedingen in het openbaar vervoer.

De stadsdienst Almere is in 2003 aanbesteed door de gemeente. Connexxion heeft die aanbesteding gewonnen, met Maxx als resultaat: snel, frequent en comfortabel openbaar vervoer. Met de invoering van Maxx, het Hoogwaardige Openbaar Vervoer in Almere, in januari 2004, werd een nieuwe dienst toegevoegd aan Connexxion. Almere en Connexxion zijn trots op Maxx en de waardering die het op deze wijze heeft ontvangen. Mede door de vrije infrastructuur en de OV-visie van de gemeente Almere heeft Maxx een prachtige start kunnen maken.