Gemeente Lisse

12-11-2004 Raadslid van de week: Riet van Graven-Schrama

detail: Raadslid van de week: Riet van Graven-Schrama Via deze rubriek laten wij u nader kennismaken met de leden van de gemeenteraad. Deze keer is het woord aan Riet van Graven-Schrama.

Naam: Riet van Graven-Schrama
Leeftijd: bijna 64 jaar
Partij: CDA
Beroepsmatige achtergrond: Lerares N XII Huishoud- en Gezondheidskunde, Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand

Drie inspirerende begrippen

1 Mijn verantwoordelijkheidsgevoel, talenten in dienst te stellen van de samenleving.

2 De manier waarop ik door mijn ouders ben voorgeleefd en het gedachtegoed van mijn helaas te vroeg overleden echtgenoot vormen een blijvende inspiratiebron.

3 Mijn streven om als Christenmens mijn leven invulling te geven.

Wie ben ik?
In Lisse ben ik op hoeve Zwanendrift geboren en getogen. Sinds mijn huwelijk woonde ik op de prachtige boerderij Middelburg. Ons gezin met twee zoons en twee dochters, en inmiddels 5 kleinkinderen, vormde daar de derde generatie van de familie Van Graven die er sinds 1892 gevestigd is.
Naast ons gezin en bedrijf heb ik met heel veel plezier mijn leerlingen van de MVO-Lucia school het vak Verzorging bijgebracht. Veel belangrijker is natuurlijk dat ik jonge mensen een stukje mocht begeleiden op de weg naar volwassenheid.
Als buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand mag ik huwelijken voltrekken. Iedere keer weer een spannende uitdaging om de juiste invulling te geven aan het voor het bruidspaar belangrijkste moment van de trouwdag.

De gemeentepolitiek
Aangezien ik me verbonden voel zowel met de Lissese samenleving als met het CDA reageerde ik positief op het verzoek om het CDA bestuur te versterken. In 1998 volgde mijn verkiezing als raadslid. Mijn agrarische achtergrond maakt dat ik me betrokken voel bij alles wat te maken heeft met Ruimtelijke Ordening.
De uitgangspunten van het Pact van Teijlingen kan ik delen, het is belangrijk zuinig te zijn op het open gebied. Nu vraagt de ontwikkeling van het centrumgebied van ons dorp bijzondere aandacht. Aan de ene kant een voorrecht zo direct betrokken te zijn bij zon interessant project, aan de andere kant is het een grote verantwoording. Er moeten beslissingen genomen worden die bepalend zijn voor het gezicht van Lisse voor minstens de komende vijftig jaar.Ik mag alleen maar hopen dat de volgende generaties Lissers oordelen dat het centrum van de Bollenstreek een mooie, veilige woon- en werkplek is. Dan hebben wij het goed gedaan!