Gemeente Lisse

12-11-2004 Raadslid van de week: Daphne van der Zwet

detail: Raadslid van de week: Daphne van der Zwet Via deze rubriek laten wij u nader kennismaken met de leden van de gemeenteraad. Het woord is aan Daphne van der Zwet.

Naam: Daphne Nathalie van der Zwet
Leeftijd: 28 jaar
Partij: Nieuw Lisse
Beroepsmatige achtergrond: Personeelsconsultant bij DuynBorgh te Lisse

Inspirerende begrippen

- Jeugd/ jongeren

- Lokale politiek

- Bestuurskunde

Als jongste raadslid in Lisse is het niet altijd even makkelijk om jezelf te gelden te maken binnen de raad. De mensen om mij heen hebben meer levenservaring en de meesten hebben ook meer ervaring in de politiek. Vorig jaar september ben ik gestart met de avondstudie Bestuurskunde aan de Universiteit van Leiden, om zo in elk geval meer theoretische kennis op te doen. Mede doordat ik een vrouw ben -daar zijn er namelijk niet zoveel van binnen de Lissese politiek- voel ik me toch wel het groentje. Toch heeft de politiek en met name de lokale politiek mij enorm geïnspireerd en ben ik gedreven om over zaken die binnen de eigen gemeente van belang zijn mee te denken en praten over wat Lisse nog mist. Het contact met burgers is daarbij uiterst belangrijk, zij kunnen vertellen wat er nog mist.

Ik probeer mijn steentje bij te dragen door bijvoorbeeld te willen zorgen voor voldoende woningen voor starters, zodat niet iedere jongere uit Lisse vertrekt om zijn heil bijvoorbeeld in Nieuw-Vennep te zoeken. Ik vind het erg belangrijk dat de jongeren van Lisse ook in Lisse een betaalbare plek moeten kunnen vinden. In de toekomst verdienen hun kinderen het ook om in Lisse op te groeien en tussen de bollenvelden, het Keukenhofbos en op de diverse speelterreinen hun jeugd door te brengen. In dezelfde omgeving als hun ouders, grootouders en verdere familie hebben gedaan. Een speel- en samenkomruimte voor jeugd en jongeren vind ik ontzettend belangrijk. Daarom ben ik ook blij om te zien dat de diverse speelterreinen inmiddels goed zijn ingericht.

Ook een plaats voor de oudere jeugd is belangrijk; Magnifiosi, maar ook t Vierkant en de Gewoonste Zaak zijn een uitermate geschikte plek voor sociale contacten en ontmoetingen voor de Lissese jeugd. Uiteraard dient er voor volwassenen en ouderen ook een bepaalde plaats te zijn om elkaar te ontmoeten. Daartoe zijn de diverse restaurants/bars en (sport)verenigingen een geschikte plek. Kortom een leefbaar en gezellig Lisse voor iedereen!

Een goede balans tussen voorzieningen en mogelijkheden, sport en recreatie, plezier en vertier voor jong en oud, dat vind ik wat ons dorp uniek maakt.