Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, vrijdag 12 november

Alkmaar 12-11-2004 - 16.00 uur

Poging tot overval: getuigen gezocht

Castricum, donderdag 11 november 2004

Omstreeks 20.00 uur probeerde een tot nu toe onbekend gebleven man een woning op de Plantenhove binnen te dringen. De man droeg daarbij een bivakmuts en hij had vermoedelijk een pistool bij zich. Hij vroeg om geld. In de deuropening vond een schermutseling plaats tussen de dader en de bewoners van de woning. Het lukte hem niet de woning binnen te dringen, waarna hij er vandoor ging.

De politie is op zoek naar getuigen, die op de avond van St. Maarten, omstreeks 20.00 uur op de Plantenhove van deze schermutseling getuige zijn geweest. De man met de bivakmuts is hierbij vermoedelijk aan een van zijn armen gewond geraakt. Hebt u iets vreemds of bijzonders gezien, dan wordt u verzocht hiervan de politie in kennis te stellen. U kunt dit doen door te bellen met: 0900 8844 (lokaal tarief).

Verkeerscontrole

Heiloo, donderdag 11 november 2004

Aan het eind van de dag is er op de Heerenweg, de Kerkelaan, de Vennewatersweg en de Pastoor van Muyenweg een verkeerscontrole gehouden. Met de lasergun werd de snelheid gemeten, die ter plaatse maximaal 50 km/u is. Vijf automobilisten liepen tegen de lamp en kregen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/u. Ook werd er op het voeren van fietsverlichting gecontroleerd. Bij veel fietsers was de verlichting in orde. Toch werd er 19 keer een boete gegeven aan fietsers die hun verlichting niét in orde hadden.

Huiselijk geweld

De Rijp, donderdag 11 november 2004

De ouders van een 16-jarige jongen spraken hem thuis aan omdat hij zijn computer te luid aan had staan. De jongeman was het daar niet mee eens, waarna er tussen ouders en zoon een woordenwisseling ontstond. Dit liep uit op slaan en schoppen van de vader door de zoon. Ook vernielde hij het een en ander in de woning. De politie heeft de jongeman aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Man korte tijd gegijzeld

Heiloo, vrijdag 12 november 2004
In Haarlem werd omstreeks middernacht een 26-jarige man uit Amsterdam in een auto getrokken, waarna zij er vandoor gingen. De twee in de auto zittende mannen bedreigden hem met het doen van seksuele handelingen bij het slachtoffer. In Heiloo moest de man uit de auto en van die gelegenheid maakte hij gebruik om er vandoor te gaan. Daar belde hij vervolgens bij een woning aan en werd de politie in kennis gesteld. Er wordt een onderzoek ingesteld.