Gemeente Doorn


Milieu / week 46

Afdeling Milieu en Openbare werken

De afdeling Milieu en Openbare Werken (MOW) is op 24 november gesloten in verband met het volgen van cursussen.

Informatieavond

Het Servicepunt Natuur- en Milieuvrijwilligers Utrecht organiseert op woensdag 17 november aanstaande een informatieavond over het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Tijd: 20.00 - 22.00 uur. Plaats: dorpshuis Het Hof, Hoflaan 29 te Leersum. Toegang: gratis.

Susan Claessens (coördinator communicatie en educatie van het Nationaal Park) en Marco Glastra (beleidsmedewerker Utrechts Landschap) geven een algemene presentatie over het fenomeen Nationale Parken. Daarnaast lichten ze enkele concrete projecten uit het Nationaal Park toe, zoals de ontwikkelingen rondom twee ecoducten. Aanmelden kan bij: IVN Consulentschap Utrecht, tel. (030) 2210599 of email consulentschap.utrecht@ivn.nl

Het Servicepunt natuur- en milieuvrijwilligers Utrecht is een samenwerkingsverband van zes provinciale Utrechtse natuur- en milieuorganisaties.

Een ton voor water

Van 3 oktober tot 17 november kan iedereen in Nederland regentonnen, waterzuilen en afkoppelsets bestellen in het kader van de campagne "Een ton voor water". Doel van de campagne is waterbesparing en regenwateropvang in Nederland te stimuleren en tegelijk de watervoorziening in ontwikkelingslanden te verbeteren. Een deel van de opbrengst gaat naar waterprojecten van Novib in Bangladesh, Ethiopië, Nicaragua en Soedan. Het water uit de regenton kan worden gebruikt voor klusjes waar niet perse drinkwater voor nodig is, zoals het wassen van de auto en het sproeien van de tuin. Een ton in combinatie met een afkoppelset is al gauw goed voor 400 liter regenwateropvang, ruim voldoende voor de afkoppeling van 25 tot 40 vierkante meter dak.

Bestellen kan via www.eentonvoorwaterbestellen.nl . Eind november kunnen de bestellingen worden afgehaald bij een van de zestig locaties die waterschappen door heel Nederland daarvoor openstellen. De precieze locaties en openingstijden staan vermeld op de website.

MILIEUKLACHTEN

Voor milieuklachten over bedrijven kunt u tijdens kantooruren terecht bij de Milieudienst. Buiten kantooruren kunt u terecht bij de politie Heuvelrug (0318) 559 600 of de milieuklachtentelefoon van de Provincie Utrecht (0800) 022 55 10 (24 uur per dag bereikbaar).