Politie Gelderland-Midden

Ede; politie gaat door met brandonderzoek

Publicatiedatum: 12-11-2004

Verdachten weer op vrije voeten

Twee 19-jarige en één 20-jarige inwoner van Ede zijn weer op vrije voeten. Eerder vandaag werden zij door de politie aangehouden als verdachten van poging tot brandstichting in een vuilcontainer (kliko) bij de moskee aan de Frankeneng in Ede. Uit nader politieonderzoek en de verklaringen van de drie mannen blijkt dat zij niet betrokken zijn geweest bij deze poging. De drie zijn dan ook weer op vrije voeten gesteld.

Eerder vandaag, vrijdag 12 november 2004, brak rond 00.55 uur brand uit in de kliko naast de Turkse moskee aan de Frankeneng in Ede. Sporenonderzoek rechtvaardigt het vermoeden dat de brand is aangestoken. Nog tijdens het sporenonderzoek worden drie mannen als verdachte aangehouden. Zij bevinden zich onder het publiek, dat zich bij het door de brand beschadigde pand ophoudt.

Getuigen
Het onderzoek van de politie naar de brand zal worden voortgezet. Getuigen, die menen iets van de brand te weten, worden verzocht contact met de politie op te nemen. Dat kunnen mensen zijn die donderdagavond of vrijdagochtend verdachte bewegingen rond het pand hebben gezien, maar ook mensen die op een andere manier informatie over deze brandstichting of over de toedracht daarvan hebben. Zij worden dringend verzocht contact met de politie op te nemen. Dat kan op nummer 0900 - 8844.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden, district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---