Amsterdam RAI

Startsein Keurmerk Recruitment op evenement voor HR-professionals

RECRUITERS OP PERSONEEL EN ORGANISATIE 2005

De economie trekt voorzichtig aan en daar zijn ze weer: de recruiters. Na jaren van vacaturestops wordt er weer aan werving en selectie gedaan. Tijdens de vakbeurs Personeel en Organisatie, op 19 en 20 januari 2005 in Amsterdam RAI, wordt daarom ook aandacht besteed aan recruitment.

In samenwerking met onder meer Recruiters United, netwerk van en voor arbeidsmarktprofessionals, wordt tijdens Personeel en Organisatie een congres gehouden. Het congres vormt het startsein voor een vrijwillig Keurmerk voor werving, search & selectie. Frank Roders van Recruiters United: Er gaat wel eens wat verkeerd in werving, search & selectieland: een onduidelijk functieprofiel, geen helderheid in de procedure voor kandidaat en opdrachtgever, kandidaten die onvoldoende motivatie voor afzegging kunnen krijgen en zondigen tegen vertrouwelijke behandeling van persoonsgegevens. Objectieve en meetbare kwaliteitsnormen zijn er niet, zodat goede bureaus lastig te onderscheiden zijn van de mindere broeders.

Daar komt volgens Frank Roders bij dat bureaus niet via een onafhankelijke klachtenorganisatie door kandidaten of opdrachtgevers aanspreekbaar zijn. Toen de overheid in 2002 de arbeidsbemiddelingvergunning liet vervallen, verdween ook de enige drempel om een bureau te starten. Hoog tijd dus voor een kwaliteitsslag.

Roders: Vandaar dat, in het kader van zelfregulering, de branche het initiatief nam om een vrijwillig Keurmerk voor werving, search & selectie in het leven te roepen. Begin 2003 werd hiertoe de Werkgroep Keurmerk in het leven geroepen. In de werkgroep nemen deel de OAWS, de NVP, Recruiters United, diverse bureaus, opdrachtgevers en kandidaten.

Ook VNO/NCW en FNV/CNV ondersteunen het initiatief, waarmee de opzet van het Keurmerk van een breed draagvlak is verzekerd. Dankzij een subsidie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kan de werkgroep rekenen op professionele ondersteuning van KEMA Solutions BV. De nieuwe Stichting Erkenning Recruitment Nederland, afgekort de SERN, gaat de uitvoering van het keurmerk ter hand nemen.

Handboek voor werving en selectie
Tijdens het congres in Amsterdam RAI wordt tevens het nieuwe handboek voor werving en selectie, geschreven door Loek Wijchers en Loek van den Broek, gepresenteerd. Ook wordt de sectie voor bureau-recruiters, een nieuw initiatief van Recruiters United, feestelijk ingeluid. De sectie zal zich onder meer bezighouden met kennisuitwisseling en promotie van het vak. Tot de eerste bureaus die bij het initiatief zijn betrokken behoren onder meer Finale, VOC, Vitae en Compagnon.

Personeel en Organisatie 2005
De vakbeurs Personeel en Organisatie, het evenement voor professionals in de HR-branche, richt zich onder meer op reïntegratie en verzuimpreventie, arbeidsvoorwaarden en omstandigheden, personeelsinformatiesystemen. Ook wordt ruime aandacht besteed aan bedrijfsopleidingen, consultancy, werving en selectie.

Meer informatie over het evenement, inclusief een voorlopige deelnemerslijst is te vinden op www.personeel-organisatie.org.

Amsterdam, november 2004
Noot voor de redactie /