Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


12 november 2004


Heerde - brand in bowlingcentrum.

Op donderdag (11-11) ontstond er rond 20.30 uur een uitslaande brand in het
bowlingcentrum aan de Koerbergseweg. Op het moment van de brand waren er geen gasten aanwezig. Het restaurant en de bowlingbanen zijn geheel uitgebrand;
het schadebedrag is nog niet bekend. De brandweer is nog uren bezig geweest met het nablussen. De oorzaak van de brand is niet bekend. De politie is een onderzoek gestart.


Wezep - schapen hoeden.

De politie heeft op donderdag (11-11) rond 14.55 uur even kort de rol van herder op zich genomen. Aan het Jan Boerswegje waren 8 schapen uit de wei ontsnapt omdat een hekwerk was omgevallen. Na het toepassen van een speciale loktechniek, was er snel één over de dam en had men de dieren weer snel in de wei en het hek weer op de plek gezet.


Doornspijk - kop-staartbotsing.

Op donderdag (11-11) vond er rond 18.25 uur een verkeersongeval plaats op de
Zuiderzeestraatweg West. Een 26-jarige automobilist uit Nunspeet zag te laat dat een 68-jarige automobilist uit Hulshorst stopte om rechtsaf een inrit in te rijden.
De Nunspeter botste er met bedrijfsauto en aanhangwagen op, waardoor de aangereden auto een forse draai naar rechts maakte. De man uit Hulshorst werd ivm met nekklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De bedrijfsauto was total loss en werd weggesleept door een bergingsbedrijf.


Nunspeet - woningbrand.

Op donderdag (11-11) ontstond er rond 23.50 uur brand in een woning aan de Heemskerklaan. Een geiser begon na gebruik te stinken en vervolgens te roken.
De vlammen bleven beperkt en er ontstond geringe schade. De brandweer
heeft gas en water afgesloten.


Harderwijk - diefstal vrachtwagen met oplegger.
In de nacht van donderdag op vrijdag (11/12-11) werd er van een parkeerplaats de harder aan de Flevoweg een vrachtwagen met oplegger ontvreemd, merk DAF, type TE47WS, met kenteken BB-VN-18, kleur rood, met het opschrift VAN DE HEE. In de auto bevonden zich oa de autopapieren. De laadruimte was leeg.


Harderwijk - Elf brommers niet in orde.

De politie heeft op donderdag (11-11) tussen 07.30-09.00 uur een bromfietscontrole gehouden op de Beemd. Er werden 20 bromfietsen gecontroleerd en elf daarvan bleken niet in orde. De constructiesnelheid was te hoog.
Alle bestuurders konden wel de bijbehorende papieren tonen.


Putten - sauna oververhit.

Op donderdag (11-11) werd rond 23.45 uur de houtkachtel in de sauna aan de Tolweg iets te warm gestookt waardoor het rieten dak ging smeulen. De brandweer was de brand snel meester door het verwijderen van het riet.


EINDE BERICHTEN



---- --

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


12 november 2004


Man ( 36) aangehouden na bedreigin


De politie in Nunspeet heeft een onderzoek afgerond naar de bedreigingen met een mes van een buschauffeur van een lijndienst, na een verkeersconflict. De verdachte een 36 jarige man uit Apeldoorn kon na onderzoek worden aangehouden. Hij is verhoord en tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt.
Het incident vond plaats op dinsdag 5 oktober jl. De 37 jarige buschauffeur reed op de Spoorlaan in Nunspeet, terwijl een zilvergrijze Mercedes-personenauto hem tegemoet kwam rijden. De bestuurder van deze personenauto reed in verboden richting en kon de bus niet passeren. Toen de buschauffeur geen ruimte maakte om de personenauto te laten passeren, stapte de bestuurder van de personenauto uit en pakte een flink mes uit zijn auto waarmee hij naar de bus liep. Omdat de deuren van de bus gesloten waren liep de man weer terug naar de auto en reed achteruit weg.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


---- --