Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

12/11/04 Prins van Oranje in Raad van Advies ECP.NL

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje heeft zitting genomen in de Raad van Advies van ECP.NL, een onafhankelijk platform dat zich inzet voor de ontwikkeling van Nederland als informatie-economie. Bij het platform zijn 150 bedrijven, overheden en instellingen aangesloten die kennis delen over de toepassing van informatie- en communicatietechnologie.

ECP.NL heeft in 2003 de lopende activiteiten en de maatschappelijke doelstelling van het Platform Internet voor Alledag overgenomen. De Prins was voorzitter van dit platform. De Raad van Advies van ECP.NL komt twee keer per jaar bijeen en adviseert het bestuur en het bureau van ECP.NL.

ECP.NL is een non-profitorganisatie die een objectief platform biedt voor publieke en private instellingen om kennis te bundelen op het gebied van ICT. De organisatie is in januari 1998 opgericht door het Ministerie van Economische Zaken en VNO-NCW om met overheid en bedrijfsleven gezamenlijk randvoorwaarden voor e-business te ontwikkelen. ECP.NL heeft 16 vaste medewerkers en 150 deelnemende bedrijven en instellingen (overheid, intermediairen en onderwijs).

Informatie en communicatie zijn steeds nadrukkelijker een rol gaan spelen in het dagelijks bestaan. Steeds meer middelgrote en grote organisaties beschouwen eBusiness als een strategische pijler van de bedrijfsvoering. ECP zet zich in voor het gebruik en toepassing van ICT ter handhaving en verbetering van de internationale economische positie van Nederland.

Onder begeleiding van medewerkers van ECP.NL wordt kennis gebundeld in kennisgroepen waarin de deelnemers participeren. Daarin wordt gewerkt aan het stellen van noodzakelijke randvoorwaarden op het gebied van technologische standaarden, wet- en regelgeving en de veiligheid van internettoepassingen. Het doel is om door samenwerking en gezamenlijke afspraken de aanwezige ICT-competenties optimaal te benutten.

Meer informatie: www.ecp.nl