Gemeente Zwolle

Forse uitbreiding voor de Aloë

Door een tweetal belangrijke ontwikkelingen is het stedenbouwkundig plan voor het voormalige Golden Wonderterrein er in kwaliteit stukken op vooruitgegaan. Het gebied van Berendsen en De Graaf is door projectontwikkelaar Planoform verworven. Aan de Floresstraat hebben Nijhuis/Rabobank een deel van de bestaande bedrijvenstrook aangekocht.

Op de plaats van Berendsen en De Graaf aan de Bankastraat zijn 7 eengezinswoningen en 58 gestapelde woningen in vier en vijf bouwlagen gedacht. Met dit aantal woningen wordt een bijdrage van ¤ 170.000 gegenereerd, dat bestemd is voor het grondig opknappen van buurtcentrum De Valsakkers.

De uitbreiding aan de Floresstraat voorziet in een de komst van 17 eengezinswoningen en een aantal bedrijfsunits. De oorspronkelijke woonwerkwoningen worden vervangen door 12 grote woningen.

Het college van B&W heeft ook aanpassingen aangebracht in het oorspronkelijke plan. Het appartementengebouw aan de Bankastraat is aangepast naar aanleiding van commentaar uit de buurt. Het gebouw met gestapelde woningen heeft een meer open karakter gekregen. Dit komt de sociale veiligheid aan de Bankastraat ten goede. Ook de verkeersstructuur in het plan is duidelijker geworden, doordat er een circuit is ontstaan. Het totale plan heet nu Aloë.


---