12/11 Pers berichten Regio

's-Hertogenbosch 12-11-2004 - .

RIJBEWIJZEN INGEVORDERD

Heusden - Donderdagavond is op de Provincialeweg in Heusden van een 23 jarige motorrijder uit Lith het rijbewijs ingevorderd. De politie stelde vast dat hij met een snelheid reed van 159 kilometer per uur i.p.v. de toegestane maximum snelheid van 80 kilometer per uur.

's-Hertogenbosch - Donderdagavond is van een 41 jarige automobilist uit Vinkel het rijbewijs ingenomen. Hij reed met een snelheid van 165 kilometer per uur over de Vughterweg. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 kilometer per uur.

VERDACHTE HUISELIJK GEWELD AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch In de nacht van donderdag op vrijdag is een 42-jarige Bosschenaar op de Boschveldweg in s-Hertogenbosch aangehouden voor mishandeling van een 45-jarige huisgenoot. De twee kregen o.a. ruzie over een financiële kwestie. De verdachte is voor verhoor ingesloten.

VERDACHTE VERNIELING AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch- In de nacht van donderdag op vrijdag is een 30-jarige Fransman op Markt in s-Hertogenbosch op heterdaad aangehouden voor vernieling van een ruit van hotel. De man, gast van het hotel, werd middels informatie bij die deur gezien het tijdstip verwezen naar de achteringang. De man maakte zich daar kennelijk boos over. Hij is voor verhoor ingesloten.

MAN GAAT NIET WEG NA VORDERING

s-Hertogenbosch Donderdagavond heeft de politie op het Stationsplein in s-Hertogenbosch een 41-jarige inwoner uit die plaats aangehouden toen hij zich na vordering van de politie niet wilde verwijderen. De man maakte stampij bij een horecagelegenheid over het hem aangeboden voedsel en gedroeg zich irritant. Toen de politie terplaatse kwam, uitte hij diverse bedreigingen in de richting van het personeel De man wilde niet weggaan, hij is daarop aangehouden en ingesloten.

VERDACHTE BEDREIGING AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Donderdagmiddag is op de Hinthamerstraat in s-Hertogenbosch een 26-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden voor bedreiging. De man kwam al dronken een horecagelegenheid binnen, waar men hem weigerde alcohol te schenken. Toen de man de zaak moest verlaten, uitte hij verbaal bedreigingen met de dood tegen een medewerker. Buiten gooide hij nog een terrasstoel tegen het raam. De ruit bleef echter heel. De gewaarschuwde politie hield de man aan.

FIETSER GEWOND

Schijndel - Vrijdagmorgen vond er een verkeersongeval plaats op de Structuurweg in Schijndel. Daarbij is een 17 jarige inwoner van Schijndel gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel. Hij fietste over de Wijbosscheweg en reed de kruising met de Structuurweg op. Daar werd hij aangereden door een 50 jarige vrachtautochauffeur die op de Structuurweg reed.

AUTO-INBREKERS OP HETERDAAD AANGEHOUDEN

Boxtel Donderdagavond zijn een 16-jarige jongen uit Boxtel en een 15-jarige jongen uit Eindhoven op heterdaad betrapt na een auto-inbraak. Het tweetal wordt ervan verdacht geluidsapparatuur uit een op de Mgr. Bekkersstraat in Boxtel geparkeerde auto te hebben ontvreemd. Het tweetal kon aan de hand van het signalement op de Koppel in Boxtel worden aangehouden. De verdachten zijn ingesloten. Agenten troffen de geluidsapparatuur in de nabijheid aan.

ONDER INVLOED

Schijndel In de nacht van donderdag op vrijdag is 41-jarige automobilist uit Harkema op de Structuurweg in Schijndel betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man had dermate veel gedronken dat zijn rijbewijs is ingevorderd. Proces-verbaal is opgemaakt.

17-JARIGE JONGEN MET JOINTS AANGEHOUDEN

Schijndel In de nacht van donderdag op vrijdag troffen agenten op de Conventstraat in Schijndel een verwarde 17-jarige jongen uit die plaats aan. De jongen bleek een twaalftal joints en een zakje met speed bij zich te hebben. Hij is aangehouden en ingesloten.

VERDACHTE BROMFIETSDIEFSTAL AANGEHOUDEN

Uden Donderdagavond is aan de Sieberg in Uden een 20-jarige inwoner uit die plaats aangehouden als verdacht van diefstal van een bromfiets. De bromfiets werd op donderdag 4 november jl. ontvreemd bij het busstation op de Leeuweriksweg in Uden. Agenten troffen de bromfiets na een tip aan bij de woning van de verdachte. De verdachte is aangehouden en ingesloten.

GEWONDEN BIJ VERKEERSONGEVAL

Lithoijen - Donderdagavond gebeurde er op de krusing van de J.F. kennedybaan met de Osseweg en de Lutterstraat een aanrijding tussen een 43 jarige motorrijder uit Lith en een 25 jaruge automibiliste uit Lithoijen. De automobiliste kwam vanuit de Osseweg en sloeg op de J.F. Kennedybaan linksaf in de richting van oss. De motorrijder reed over J.F. kennedylaan in de richting van Oss. De automobiliste verleende hem geen vrije doorgang. De motorrijder is zwaar gewond opgenomen in het ziekenhuis in 's-Hertogenbosch. De automobiliste is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Oss. Zij klaagde over pijn in de nek en benen.

KINDERMISHANDELING

Oss Donderdagavond heeft een 15-jarige jongen uit Oss de politie gewaarschuwd omdat hij was mishandeld door zijn 37-jarige vader. De vader was het volgens de jongen niet eens met het gedrag van zijn zoon. Hij sloeg de jongen daarop meerdere malen met een stok. De jongen liep daarbij meerdere blauwe plekken over zijn hele lichaam op. De jongen verliet kort daarna de woning en waarschuwde de politie. Zijn vader is korte tijd later aangehouden en ingesloten.

DRONKEN ACHTER HET STUUR

Oss Donderdagavond troffen agenten bij controle op de Hertogsingel in Oss een 54-jarige dronken automobilist uit die plaats aan. De man bleek ruim viermaal de alcohollimiet te hebben overschreden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 13 uur.

VERDACHTE AFSTEKEN VUURWERK AANGEHOUDEN

Lithoijen Donderdagavond is op de J.F.Kennedylaan in Lithoijen een 21-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor het afsteken van vuurwerk voor een horecagelegenheid. De man had enkele potten siervuurwerk op straat aangestoken. Verder dronk hij alcohol op de openbare weg. Na verhoor is hij met een paar bekeuringen op zak in vrijheid gesteld.