HERCULES B.V.

Hercules kondigt overplaatsing Barneveld Lab. Activiteiten aan

Hercules kondigt voorgenomen overplaatsing van Barneveld Laboratorium activiteiten aan

Donderdag 11 november 2004 heeft Hercules aangekondigd voornemens te zijn haar European Research Center in Barneveld op te heffen en de activiteiten te verplaatsen naar laboratoria in Helsingborg (Zweden) en Wilmington (Verenigde Staten).Dit voornemen is geuit ten einde de strategische positie van Hercules in Europa ten opzichte van de voornaamste Noord-Europese Research Centra in de Pulp & Papier industrie te kunnen verbeteren en is daarnaast ingegeven door de verslechterde bedrijfseconomische situatie in Europa in de afgelopen 4 jaar.

Hercules verwacht dat met de verplaatsing van de activiteiten en de voorbereiding van de sluiting van het Research Center in Barneveld zal kunnen worden gestart nadat overleg met de Ondernemingsraad is afgerond. Verwacht wordt dat verplaatsing van de activiteiten naar Zweden en de Verenigde Staten en de sluiting van de lokatie in Barneveld kunnen worden afgerond in de tweede helft van 2005.

Dit voornemen impliceert een verplaatsing van de R&D activiteiten naar Wilmington. De Customer Applicatie activiteiten worden overgebracht naar Helsingborg.Hercules ziet mogelijkheden om ongeveer een 1/3 van de medewerkers in Barneveld over te plaatsen naar andere vestigingen. Er zal een Sociaal Plan worden opgesteld.

Gedurende de komende periode zullen de huidige
laboratoriumwerkzaamheden worden gecontinueerd vanuit de lokatie in Barneveld. Verder zullen maatregelen worden genomen om de verwachte overgang van de werkzaamheden naar Helsingborg en Wilmington zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen.

Contactpersonen voor de redacties:
De heer C.A.P. van der Smeede, Managing Director Hercules BV, tel.: 070 - 4134313
De heer A.J.H. Haandrikman, Site Manager Hercules European Research Center Barneveld,
tel: 0342 - 407491

12 nov 04 16:00